Snart öppnar badet på Pingvinen – Varbergs is- och simarena

  Nu är det klart! Lördag den 4 september slår äntligen portarna upp till Pingvinen, Varbergs is- och simarena. Välkommen att ta ett premiärdopp!

  Pingvinen – Varbergs nya is- och simarena ligger på Håstens fritidsområde. Här finns bad, ishall, gym och café under samma tak. Anläggningen är kommunens största investering hittills och är byggd för att möta framtidens behov i ett Varberg som växer.

  - Vi blir allt fler som bor och verkar i Varberg och med det ökar även behoven av anläggningar för hälsa, motion och lek. Pingvinen blir ett nav för allt detta, säger Gösta Bergenheim, ordförande i både kommunfullmäktige och VFABs styrelse.

  Tre rutschkanor bredvid varandra. En äldre man åker i den mittersta, barn åker i de andra två.

  Varbergs Fastighets AB (VFAB) har byggt Pingvinen på uppdrag av Varbergs kommun. Jenni Wennerström har varit byggprojektledare och gläds nu när badsugna kommuninvånare kan ta ett premiärdopp!

  - Det har varit ett enormt kul projekt att genomföra. En stor investering som är ett välkommet tillskott för varbergare i alla åldrar, säger Jenni Wennerström.

  Hopptorn och trampolin i simhallen Pingvinen. Ett barn hoppar från trampolinen med armarna rakt ut i luften.

  En arena för lek, motion och tävling

  Genom Pingvinen skapas helt nya förutsättningar för föreningslivet, både när det gäller tävlings- och träningsverksamhet. I det nya badet finns en 50-metersbassäng med läktare, med plats för 300 personer. Två multibassänger med höj- och sänkbar botten som passar både för rehabträning och babysim. Pingvinen ger även stort utrymme för lek. Aktivitetsbadet har varierad vattenlek och flera rutschkanor.

  I det utbyggda gymmet finns plats för både gruppträning och enskild träning. Det nya caféet kan besökas både ifrån entréhallen och från inne från badet. Varbergs ishall har byggts ihop med badet och är nu en del av Pingvinen.

  Ett litet barn åker i en rutschkana som ser ut som en elefant. 

  Medley firar med prova på-veckor

  Pingvinen kommer, precis som kommunens övriga badanläggningar, att drivas av Medley AB på uppdrag av Varbergs kommun. Med anledning av pandemin blir det ingen traditionell invigning.

  För att undvika trängsel firar Medley istället öppnandet med två prova på-veckor då besökarna kan testa delar av Medleys utbud kostnadsfritt. Det blir också aktiviteter och happenings för de yngre besökarna. Under denna period betalar besökarna enbart entré till badet.

  Pingvinen öppnar lördag 4 september klockan 12.00. Därefter har anläggningen ordinarie öppettider. Läs mer om aktiviteter, erbjudanden, öppettider och priser på Medleys webbplats.

  Medley.se/pingvinen - mer information Länk till annan webbplats..

  Foto och film: Hidvi group

  Publicerad den:

  Senast ändrad: