Mötesplats Tvååker snart redo för besökare

  Kyrkskolan i Tvååker har sedan innan sommaren rustats upp och renoverats både invändigt och utvändigt. Lokalerna ska fungera som ett nav för kultur- och fritidsaktiviteter och mötesplatsen ska kallas ”Mötesplats Tvååker”. Lite slutputs återstår, men snart är de uppfräschade lokalerna redo för Tvååkers invånare. Projektet utförs på uppdrag av Varbergs kommun.

  Mötesplats Tvååker ska nyttjas som ungdomsgård, för seniorverksamhet och för fritidsaktiviteter riktade till personer med funktionsnedsättningar. Även kulturskolan kommer att bedriva undervisning i lokalerna och de ska dessutom kunna användas av föreningslivet.

  Öppna ytor

  Innan sommaren startade projektet med att bygga om lokalerna och anpassa de till de nya verksamheterna. Stora delar av planlösningen är justerad. På bottenplan har flera små rum förvandlats till ett plan med öppen planlösning som ger god överblick. Interiören i vita och grå toner, bryts av med fondväggar i blågrönt. Ljusinsläpp i tre väderstreck ger lokalerna ett härligt ljus. I mitten av bottenplanet ligger ett fullutrustat kök i vinkel med ett ljusinsläpp placerat över vasken som insyn till hallen. I direkt anslutning till köket finns även tvättmaskin och torktumlare.

  Vitt kök med stora avställningsytor. Bänksskivor i trä.

  Härliga ljusinsläpp

  En våning upp möts vi av samma färgskala och även här är det ljust med många fönsterinsläpp och öppna ytor. Här finns ett mindre pentry och en spegelvägg är uppsatt på en utav väggarna som kan komma väl till pass vid framtida dansundervisning. Ett stort rum för musikundervisning kompletteras med två mindre rum för undervisning i mindre grupp eller musikproduktion. Innanför glasverandan på plan två, som vetter mot byggnadens entrésida, har man bevarat den gamla kakelugnen och de snidade pelarna som ett minne från husets ursprungliga utseende.

  Danslokal med spegelvägg.

  Utvändigt lyft och ny entré

  Utvändigt har huset fått ett rejält lyft. Fasad och snickarglädje är renoverat och målat och två takfönster som saknat funktion är igensatta. På framsidan har två mindre entrédörrar blivit ett stort, tillgängligt, parti. Till entrén tillhör också en tre meter djup veranda som bland annat ska kunna fungera som scen. De gungor och bollplank som tidigare stod på gården har monterats ner. Istället har ytor tillgängliggjorts för spontana bollspel och en grillplats tillskapats. Dessutom har nya personal- och handikapparkeringar tillkommit. Överlämning till verksamheten är planerad till slutet av oktober.

  Stort vitt hus med entré anpassad för rörelsehindrade. 

  Publicerad den:

  Senast ändrad: