Skeppskatter tar över under Rys och mys

  Tullhuset i Varbergs hamn har haft en central betydelse för Varberg då det i 130 år bedrevs Tullverksamhet här. Under Rys och mys tar historiens skeppskatter över Tullhuset i samma stund som mörkret lägger sig över staden...

  Under Rys och mys kommer det stråla om Tullhuset, denna gedigna fastighet och vad det verkar har ett helt gäng skeppskatter flyttat in. Ta en ryslig promenad med ljusupplevelser i mörkret under Rys och mys. Passa på att räkna antalet katter som flyttat in när du har vägarna förbi Tullhuset.

  Genom fönstren lyser rött och turkost ljus och i fönstren syns svarta siluetter av katter.

  Förr var det vanligt med skeppskatter ombord på fartyg. De ansågs bringa tur med sig men gjorde även praktisk nytta eftersom de ansågs höja moralen hos besättningen och dessutom skyddade provianten från möss och råttor. Skeppskatterna ansågs även kunna förutse olyckor!

  Tullhusets tur-katt i nutid

  I Tullhuset har vi faktiskt en riktig ”skeppskatt”. Vår orange vän bor i området och smiter in i Tullhuset titt som tätt.

  En rödspräcklig katt på ett rött plåttak.

  Rys och mys en höstlovsaktivitet

  En lagom läskig upplevelse för hela familjen när mörkret lagt sig och området kring Varbergs fästning och stadskärnan lyses upp under höstlovet. Vad döljer sig i skuggorna? När klättrade du senast på en spööökig lekplats? Vågar du ta dig upp mot Borggården genom valven? I mörkret får fantasin leva fritt.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: