Projektgrupp Pingvinen vann priset ”Årets kreativa medarbetare”

  Det är med glädje och stolthet vi vill berätta att projektgrupp Pingvinen mottagit Varbergs kommuns medarbetarpris, ”Årets kreativa medarbetare”. Arbetsgruppen bestod av medarbetare från VFAB, samhällsutvecklingskontoret och kultur- och fritidsförvaltningen. Tillsammansarbete var nyckeln genom projektet och gruppen har visat på både kreativitet, flexibilitet och nytänkande, helt i Varbergs kommuns anda.

  Varbergs kommun finns tre medarbetarpriser; Årets värdskapare, Årets Kreativa Medarbetare och Årets Jämställare. Syftet med medarbetarpriserna är att uppmärksamma goda exempel på insatser i kommunens olika verksamheter. Medarbetarpriserna går till medarbetare som blivit nominerade av en eller flera kollegor för att de inspirerar i riktning mot visionen

  I år var VFAB extra stolta då flera av våra medarbetare var nominerade – Helen Treslow, projektledare, Helena Wallin, kommunikationschef och Kristina Westergård, HR-chef var nominerade i kategorin ”Årets värdskapare”. Dessutom var Frida Gren, projektledare, Thomas Hansson, inköpsansvarig och Helena Wallin, kommunikationschef nominerade i kategorin ”Årets kreativa medarbetare”. Det var alltså i sistnämnda kategori som Helena Wallin tillsammans med projektgrupp Pingvinen tog hem priset. I projektgruppen finner vi också VFAB:s tidigare medarbetare, projektledare Jenni Wennerström.

  Tillsammansarbete var nyckeln

  Förra veckan hölls en lunch på Arena Varberg för alla som nominerats till årets medarbetarpriser och då presenterades även vinnarna.

  - Fantastiskt hedrande och så fint att vi fick ta emot ett pris tillsammans! För det är precis så vi jobbat. Med gemensam målbild har alla bidragit inom sin profession. Och man blir både starkare och har roligare i tillsammansarbete, säger Helena Wallin, kommunikationschef på VFAB.

  Medarbetarpris_BILD_I_TEXT_NY_STRL_NY

  Bildtext: Projektgrupp Pingvinen, från vänster: Emelie Birgersson, Anna-Karin Kvarnemar, Jenni Wennerström, Helena Wallin. Frånvarande Mia Svedjeblad. Foto: Emelie Birgersson.

  Motiveringen lyder

  Projektgruppen nominerades av Anna Frid, kommunikatör på kultur- och fritidsförvaltningen och motiveringen löd:

  ”Under flera år har arbetsgruppen jobbat med att Varbergs nya mötesplats för motion, hälsa och lek, Pingvinen, ska bli verklighet. Ni har formgivit skyltar, tagit fram förstudier, arrangerat namntävling, skrivit underlag till budgetbeslut, löpande hållit press, politik och invånare informerade och även beställt möbler till hela anläggningen. Det mesta utom att handgripligen snickra ihop simbassängen.

  Under en så lång process är det många förutsättningar som ändras och många parter som ska komma överens med varandra. Då krävs både kreativitet, nytänkande och flexibilitet! Dessutom är det viktigt att inte tappa slutmålet ur sikte - att skapa en så bra badanläggning som möjligt för Varbergs invånare - när någon del av processen kört fast. Med sin känsla för både helhet och detaljer är ni väl värda priset årets kreativa medarbetare”.

  Juryn bestod i år av: Carl Bartler, kommundirektör, Josefin Selander, samhällsutvecklingsdirektör, Björn Linder, personaldirektör och Anna Beuerman, t.f. kommunikationschef.

  Stort grattis till alla pristagare och nominerade!

  Medarbetarpriser 2021 - presentation av vinnarna och film Länk till annan webbplats..

  Publicerad den:

  Senast ändrad: