Varberg Energi Arena – Upphandling pågår!

  Till fotbollssäsongen 2023 ska en ny läktare stå klar för Varbergs BOIS Allsvenska matcher. Nu ligger upphandlingen för byggnationen ute på TendSign och sista anbudsdag är 7 mars.

  År 2019 avancerade Varbergs BOIS till allsvenskan och har sedan dess behållit sin plats i Sveriges nationellt högsta serie. Matcherna spelar de på anrika Påskbergsvallen, numera kallad Varberg Energi Arena. Vid spel i Allsvenskan ställer Svenska fotbollsförbundet vissa krav på anläggningen där matcherna ska spelas. Hittills har anläggningen haft dispens på vissa arenakrav, men dessa löper ut till säsongen 2023. För att genomföra de åtgärder som krävs för godkänd anläggning söker vi nu entreprenör som är villig att ta sig an uppgiften. Upphandlingen ligger just nu uppe på TendSign. Sista anbudsdag är 7 mars. I TendSign finns också möjlighet att ställa frågor under anbudstiden.

  Alla ska få plats!

  Tänk er försommar: 22 grader i luften och vindstilla. Sorl, skratt, förväntan, spänning. Doften av nyklippt gräs. Kön ringlar sig lång till Varberg Energi Arena. Varbergarna går man ur huse - de ska äntligen få se sitt allsvenska Varbergs BOIS spela hemmamatch. Och alla ska få plats!

  Läktare med 2100 sittplatser

  Vi söker en entreprenör som vill hänga med oss på resan till säsongen 2023. Till dess ska en ny läktare byggas med 2100 sittplatser under tak. Antalet toaletter ska utökas, fler serveringsmöjligheter tillskapas och belysningen ska uppgraderas. Detaljer om projektet hittar ni i TendSign, sista anbudsdag är 7 mars. Där finns också möjlighet att ställa frågor.

  Målsättningen är att starta bygget tidig höst 2022 för att säkerställa att anpassningarna är genomförda senast till säsongsstart våren 2023. Häng med oss på resan!


  Bildtext: Illustrationsbilden är ett skissförslag från Fredblad arkitekter.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: