AUTOBENTO smygöppnar

  Är du nyfiken på en matupplevelse med asiatiska toner, ackompanjerat av robotar? Då ska du ta dig till vår nya hyresgäst AUTOBENTO på Västra Vallgatan.

  Ett dukat bord med vinglas och ätpinnar. Vid varje dukning står en ipad som används vid beställning av maten

  Inredningen har inspiration från asien, med en twist av nordisk minimalism.

  Henrik Willstedt, grundare av restaurangkonceptet har stor fascination av modern teknik och kärlek till det panasiatiska köket med avstamp i Japan, Korea och Vietnam och hans vision är tydlig.

  - Jag vill att gästen ska uppleva flera olika smaker under samma kväll, utan onödig väntan, säger Henrik Willstedt. Serveringarna är små och enkla, tröskeln att våga prova något nytt ska vara låg.

  Inredningen på AUTOBENTO har tydliga influenser från Asien med en twist av nordisk minimalism. Förutom upplevelse av god mat och modern design är serveringspersonalen, i form av robotar, även den en besöksanledning.

  Restaurangen har ännu inte spikat några öppettider, utan hänvisar nyfikna att följa dem på Instagram för mer information @autobentovarberg

  Tre mörkgrå serveringsrobotar står på laddning inne på restaurangen.

  Serveringsrobotarna står redo att ta emot kvällens gäster.

  En gata för matuplevelser

  Under senare år har flera restauranger etablerat sig på Västra Vallgatan. Tillsammans bidrar alla både till liv och rörelse längs gatan och samtidigt med inspiration till att avnjuta det asiatiska köket.

  - Grannverksamheterna har i perioder fått stå ut med buller, det är beklagligt. Nu hoppas vi att gatans tillskott genom AUTOBENTO bidrar till ett ännu bättre flöde av människor som gynnar alla, säger Jimmy Emanuelsson, byggprojektledare på Varbergs Fastighets AB

  Med relativt kort byggtid och med de utmaningar som det innebär att få in nya installationer i en befintlig gammal byggnad känner Jimmy Emanuelsson sig nöjd med resultatet.

  - Samarbetet med hyresgästen och entreprenören har funkat jättebra. Nu är vi i mål och jag önskar AUTOBENTO lycka till!

  Publicerad den:

  Senast ändrad: