En hand håller upp en glödlampa mot en rosa morgonhimmel.

  Var el-smart - här får du några tips

  Energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

  För att undvika avbrott i nätet behöver vi hjälpas åt att spara el under de timmar då nätet är hårdast belastat. De höga elpriserna är också tungt för ekonomin, både privat och för företagare. Men var kan man spara och hur mycket räcker en kilowattimma till?

  Hos Energimyndigheten hittar du information om läget, varför vi behöver minska elanvändningen och hur du kan bidra. Energimyndigheten - Varje kilowattimme räknas Länk till annan webbplats.

  Även vårt lokala energibolag, Varberg Energi lägger löpande upp information om energiläget just nu. På Varberg Energis hemsida kan du ta del av den senaste informationen Länk till annan webbplats..

  Varberg Energi har en app där du kan se priserna på el under det kommande dygnet. Appen är gratis och du behöver inte vara kund hos Varberg Energi för att ta del av informationen.

  Du som är vår hyresgäst

  Vi arbetar med energibesparande åtgärder på flera håll i våra fastigheter just nu. Har du som hyresgäst idéer eller frågor är du välkommen att kontakta oss. Tag kontakt med ditt fastighetsteam! Du hittar alla kontaktuppgifter till teamen här Länk till annan webbplats..

  Utöver samverkan med oss som fastighetsägare kan du kika in till Näringslivs- och destinationskontoret som har listat tips på var du kan vända dig för att få råd kring energiförsörjning och vilka stöd som finns att söka just nu.  Länk till annan webbplats.

  BILD: Från energimyndigheten

  Publicerad den:

  Senast ändrad: