Foto på parkeringshuset Briggen, ovanpå bilden en icon med en gul triangel med en svart blixt och texten Tillfälligt avbrott.

  Vi testar ett strömlöst Briggen

  Mellan klockan 8–10 torsdagen den 10 november gör vi ett test där parkeringshuset Briggen blir tillfälligt strömlöst. Parkeringshuset är öppet som vanligt men funktioner som laddstolpar och hiss är tillfälligt obrukbara. Övningen förbereder oss inför ett scenario där strömmen stängs av på grund av rådande el-kris.

  Genom att utföra testet i förväg kan vi bekräfta att olika system i byggnaden återställs och fungerar som de ska efter ett elavbrott. Om något inte skulle fungera har vi möjlighet att åtgärda detta.

  Vad behöver du som parkerar tänka på?

  Undvik att koppla din bil till laddstolparna den här morgonen. När strömmen bryts går det inte att koppla loss laddkabeln från laddstolpen och du kommer bli tvungen att lämna kvar kabeln om du behöver lämna parkeringshuset under de strömlösa timmarna.

  Bra att känna till är också att om din bil är ansluten till laddstolparna kommer laddningen inte att slås på automatiskt när strömmen är tillbaka.

  Under de två timmarna som parkeringshuset är strömlöst är hissen ur funktion.

  Informationsskyltar uppsatta vid laddstolpar och hiss påminner dig om testet.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: