Stadshotellet lyser upp under Orange Day

  Idag är det Orange Day, dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma våld mot kvinnor. Det globala arrangemanget har valt färgen orange som sin manifestationsfärg. VFAB visar sitt ställningstagande i frågan genom att belysa Varbergs stadshotell.

  Våld mot kvinnor och flickor är ett brott mot de mänskliga rättigheterna och ett folkhälsoproblem. Under pandemin visar rapporter att våld och trakasserier ökat. Ämnet är mer aktuellt än någonsin. Dagen är instiftad av FN, för att gemensamt under en och samma dag visa ställningstagande och uppmärksamma våld mot flickor och kvinnor. Världen över lyser man bland annat upp ikoniska byggnader i färgen.

  Varbergs Fastighets AB visar sitt stöd i frågan genom att under ”Orange Day” belysa Varbergs stadshotell. I stadskärnan kommer även Sparbankshuset, Stadshus A, Stenbrottet samt gatlyktorna längs Östra Långgatan belysas.

  Om du är orolig över ditt eget beteende, eller om du själv eller någon du känner är utsatt för våld av en närstående, kan du hitta råd och kontaktvägar på sidan Våld i nära relationer | Varbergs kommun Länk till annan webbplats.

  Varbergs Stadshotell belyst med orange fasadbelysning.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: