Inglasad gångbro bygger samman huskropparna. I en stor utomhuspool badar människor med utsikt över havet och hustaken.

  Fotograf: Carolina Ehn, upphovsrätt: Varbergs Stadshotell & Asia Spa

  Nya spa-upplevelser med utsikt över havet

  Under stora delar av 2022 pågick ett spännande utvecklingsprojekt med Stadshotellet & Asia Spa. Ett projekt som stärker såväl hotellets erbjudande som att bidra till stadens attraktion i stort.

  Varbergs Stadshotell & Asia Spa är sedan lång tid tillbaka kända för att vara en plats för upplevelser. Genom det senaste utvecklingsprojektet har hotellets erbjudande nu kompletterats med ytterligare fantastiska tillskott. En stor solterrass, utomhuspool, kallkar och bastur, allt vilandes på takåsarna med en fantastisk utsikt över hav, solnedgångar och Varbergs fästning.

  De nya ytorna flyter sömlöst samman med det befintliga Asia Spa. En gångbro svävar mellan huskropparna och tar besökaren från spaloungen över till utomhuspool, bastu och kallbad. Upplevelser som sedan stärks av den magnifika utsikten.

  - Det är en förmån att kunna erbjuda våra gäster sköna upplevelser, samtidigt som de njuter av en fantastisk utsikt över vårt vackra Varberg och Västerhavet, säger Bo Samuelsson, hotelldirektör på Varbergs Stadshotell & Asia Spa.

  Projektet är klart

  De nya delarna öppnade upp för besökare efter julhelgen. Den som går förbi och kikar upp, in mellan husen i kvarteret, kanske undrar varför där fortfarande står byggställningar. Byggställningarna hör till ett pågående underhållsarbete av fasaden.

  Läs om underhållsarbetet i kvarteret Läkaren.

  Bidrag till Varbergs attraktion

  Projektet är ett initiativ från vår hyresgäst och ledorden har varit attraktion och destination. Med goda idéer och tydlig målbild har vi tillsammans skapat en ny mötesplats i Varberg - på takåsarna!

  - Ett plåttak, ytor som inte använts, har bytts ut mot fina upplevelseytor där människor möts. Vi är mycket nöjda, säger Cuneyt Alkan, affärsutvecklare på VFAB. Resultatet har gett Varberg ytterligare reseanledningar.

  Som fastighetsägare ligger det i vårt intresse att bidra till Varberg som destination. Vi beaktar det i all utveckling. Även om det är på taket som utveckling skett så kommer ett ökat flöde av människor bidra till hela kvarteret.

  Ett projekt i två etapper

  Den första etappen som genomfördes under 2021 gav inte bara spagästerna nya upplevelser. Ett orangeri och en takterrass – Takbar Sora är en plats som är öppen för både hotellgäster, spabesökare och för den som bara vill slå sig ner för en bit mat. Med placering i hjärtat av Varberg, med fantastisk utsikt och så nära himlen du kan komma, är det inte konstigt att Bar Sora snabbt blev ett populärt besöksmål.

  • Ombyggnad av cirka 270 kvadratmeter, tillbyggnad med cirka 280 kvadratmeter samt takterrassen på cirka 130 kvadratmeter. De nya delarna öppnades upp efter julhelgen 2021.

  Etapp 2

  I andra etappen, som startade i april 2022, knöt vi samman befintliga spadelen med en ny upplevelseyta som innefattar en solterrass, 15 meter lång utomhuspool, kallkar och två bastur. I projektet har vi även utfört om- och tillbyggnad av teknikrum och kontor.

  • Om- och tillbyggnad av upplevelseytor, inklusive gångbro, cirka 470 kvadratmeter. Kontor och teknikrum cirka 175 kvadratmeter. De nya upplevelseytorna öppnades upp efter julhelgen 2022.
  Stort trädäck med en upphöjd badtunna i metall. Milsvid utsikt från takterrass.

  Fotograf: Carolina Ehn, upphovsrätt: Varbergs Stadshotell & Asia Spa

  Boka ett besök

  Varbergs Stadshotell & Asia Spa är ett unikt spahotell fullt med upplevelser. Ett hotell där stämningsfylld sekelskiftesatmosfär blandats med tusenåriga influenser från österlandet.

  På hotellets hemsida finns mycket inspiration för en upplevelse utöver det vanliga, följ länken för bokningsinstruktioner. Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: