Ett målat rött hjärta på en gul bakgrund.

  Hjärtat är viktigt!

  Det uppmärksammar vi och våra hyresgäster lite extra idag på Alla hjärtans dag! Vet du var det finns hjärtstartare i Varberg?

  Många av våra hyresgäster har lokaler i områden där det rör sig mycket människor. Där kan en registrerad hjärtstartare rädda liv. Hos flera av våra hyresgäster finns det en hjärtstartare. I Tullhuset har vi en hjärtstartare i vår entré. Vi säkerställer att den är registrerad och funktionen kontrolleras kontinuerligt.

  Möjligheterna att överleva ett hjärtstopp påverkas framför allt av hur snabbt åtgärder startar. Om en strömstöt kan ges med hjärtstartare inom 3-5 minuter efter hjärtstopp är chansen till överlevnad så hög som 50-70%.

  Registrerad hjärtstartare syns på karta

  Sveriges Hjärtstartarregister (SHR) skapades 2009 med syftet att alla publika hjärtstartare utanför sjukvården ska registreras. De blir då synliga på en karta så att livräddare och larmcentralen vet var hjärtstartarna finns placerade geografiskt. Om ett hjärtstopp inträffat i närheten kan larmcentralen dirigera en livräddare till platsen för att hämta hjärtstartaren.

  Vi uppmanar alla som har möjlighet att skaffa en hjärtstartare och att registrera den på Sveriges Hjärtstartarregister. Har du dessutom utbildning i HLR kan du anmäla dig som SMS-livräddare. Då får du en notis och en ljudsignal i din mobiltelefon om du befinner dig i närheten av en person som fått hjärtstopp och kan snabbt ta dig till platsen för att hjälpa eller dirigeras till närmsta registrerade hjärtstartare.

  På Sveriges Hjärtstartarregister finns mer information Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: