Fem personer poserar för kameran. De står på rad vid tegelvägg i kontorsmiljö.

  Kontraktskrivning för räddningsstation och förskola

  Den gråmulna februaridagen lyses upp av att vi idag skriver kontrakt med tilldelad entreprenör i två av våra kommunala projekt, Värö Räddningsstation och Trönningenäs förskola. Wästbygg AB vann båda upphandlingarna.

  Omer Zvizdić och Niclas Hinders är projektledare på VFAB och ansvarar för var sitt projekt.

  - Det känns fantastiskt bra att båda kontrakten är signerade och vi ser båda fram emot att samarbeta med Wästbygg AB, säger Omer. Jag är projektledare för Värö Räddningsstation.

  -Vi är relativt nyanställda på VFAB och de här projekten är våra första nybyggnationer på bolaget, säger Niclas som är projektledare för Trönningenäs förskola. Det ska bli riktigt roligt att se projekten växa fram.

  Värö Räddningsstation

  Den nya räddningsstationen kommer att ha moderna, effektiva och ändamålsenliga lokaler för räddningstjänstens verksamhet. Den nya räddningsstationen blir cirka 700 kvm.

  En vagnhall för utryckningsfordon byggs samman med lokaler för administration och personalutrymmen. I anslutning till omklädningsrummen för damer och herrar byggs särskilda utrymmen för utryckningskläder.

  Värö Räddningsstation väntas stå färdig i januari 2024.

  Förskola för 80 barn

  I villaområdet Fyrstrandsbyn i Trönningenäs ska den nya förskolan byggas. Här blir det plats för 80 barn uppdelat i två sektioner och fyra avdelningar. I den gemensamma delen i byggnadens mitt blir det matsal och mottagningskök. Förskolan väntas bli klar för inflyttning under hösten 2024.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: