Byggnaden som kallas Magasinet är en ockragul byggnad med rundat tak. Gaveln är utan fönster, på långsidan syns smala ljusinsläpp precis under takfoten.

  Pop up-restaurang på Hooken i sommar

  Äntligen är vi riktigt nära vår vision om att skapa liv i magasinet på Hooken. Ett avtal med krögare från Joels brygga i Läjet är signerat. I partnerskap med Subbe bryggeri i Vare ska de öppna restaurang och taproom i Magasinet i sommar.

  Satsningen kommer att ha fokus på lokal fisk och skaldjur med tanke på läget, men utan att bli fancy, fötterna ska behållas på jorden. Hela konceptet, inklusive mat och dryck, ska gå helt i linje med den rustika miljö som magasinet ger. Det ska bli en mötesplats som andas Varberg och som bidrar till att platsen blir ännu trevligare att bo på och besöka.

  Utbudet av dryck kommer först och främst från Subbe bryggeris egen tillverkning i kombination med alkoholfria alternativ. Ölen kommer levereras i så kallade KeyKegs som är ett miljövänligt fatsystem på återvunnen plast.

  - Att vi fått en hyresgäst i Magasinet med fokus på lokal mat och dryck bidrar ytterligare till hamnens attraktivitet. Att verksamhetens även har en tydlig hållbarhetsprofil går helt i linje med våra ambitioner vilket också känns väldigt bra, säger Lina Persson, affärsutvecklare, Varbergs Fastighets AB.

  Bygglovet som möjliggör restaurangverksamhet i Magasinet är på ett år, vilket innebär att satsningen kommer att vara pop up under 2023.

  Innan inflyttning kan ske ska en sista pusselbit läggas. Det behövs ett bygglov för två containrar, en kökscontainer och en för toaletter. Varbergs Fastighets AB har sökt bygglov för containrarna som ska placeras på Magasinets nordöstra sida och hoppas ha lovet godkänt inom kort.

  Utsikten från den del av hamnen som kallas Hooken. Byggnader som syns är Hamnmagasinet, Tullhuset och Varbergs Fästning. Det ligger några båtar i hanen.

  Från Magasinet på Hooken är det fin utsikt och flera håll.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: