Träbrickor som används som meny. Rätterna står både på svenska och med japanska tecken.

  Premiär för NAMI Bold

  På Bäckgatan, bakom pappade fönster har det under dryga halvåret pågått utveckling. Tillsammans med Restaurang NAMI har vi anpassat lokalerna och nu finns en japansk bar i Varbergs utbud.

  Baren ansluter till den befintliga restaurangen, som i år har serverat japanskt i 10 år. Baren har fått namnet NAMI Bold och ska komplettera restaurangen. Restaurangägarna har format konceptet för att vara ett avslappnat ställe dit alla är välkomna för skön musik, stort utbud i baren och även en enklare meny.

  Med inspiration från japan

  Flera delar av konceptet har utformats med utgångspunkt ur den japanska traditionen av att saker får ta tid. Hantverket med bardisken och väggarna är bra exempel på det

  - Väggarna är klädda i trä, behandlade med en traditionell japansk teknik som kallas för yakisugi. Det innebär kort att man bränner träet för att göra det slittåligt och beständigt. Bardiskens mosaik av träklossar ska tillföra liv och färg i den annars mörka japanska inredningsstilen, berättar Mikael Andersson, delägare.

  Precis som i Japanska barer kommer menyn hänga på väggen, där brickorna snabbt kan bytas ut var efter menyn förändras under kvällen, när rätter tar slut eller byts ut.

  Till höger i bild syns färgade träklossar i ett mosaikmönster. Till höger träpanel som är svartbränd.

  Premiär den 12 maj

  NAMI har velat växa i flera år. I samband med att grannlokalen blev ledig öppnades nya möjligheter för detta. Ett nytt hyreskontrakt tecknades under hösten 2022.

  - NAMI har ett starkt varumärke och ett koncept som uppskattas av gästerna, säger Cuneyt Alkan, affärsutvecklare Varbergs Fastighets AB. Vi är glada att NAMI vill utvecklas i våra lokaler och att vi kan möta det.

  Under fredagskvällen öppnas baren upp. En plats för den som vill bara vill ha något att dricka, enklare att äta eller slå sig ner för att invänta ett bord inne på restaurangen. Krögarna uppskattar att baren rymmer cirka 45-50 gäster.

  Mer rörelse på Bäckgatan

  Att baren vetter mot Bäckgatan, som upplevs lite som en bakgata, är något både krögare och vi som fastighetsägare ser som positivt. Känslan av "bakgata" stärker barens koncept. Samtidigt ger det ett större flöde till platsen, vilket skapar trygghet.

  - Hur platsen upplevs beaktar i alla våra utvecklingsprojekt, säger Cuneyt. Fler människor i rörelse tar bort känslan av att det öde, särskillt kvällstid. Även den nya belysningen bidrar till upplevelsen i kvarteret.

  Läs om den nya belysningen på Stadshotellet.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: