Ett entrégolv värdigt en snart 100-åring

  1925 uppfördes Varmbadhuset i Varberg. Det är en byggnad med mycket tradition och ett av stadens främsta landmärken. Lagom till att byggnaden ska fylla 100 år 2025 har nytt golv lagts på entréplan.

  Under våren har Varmbadhusets entrégolv fått ett rejält lyft. Plastmattan som lades in i början av 2000-talet var sliten efter att ha mött många par skor under åren. I valet av nytt golv är det såklart viktigt att utgå från slitstyrka och underhåll anpassat efter verksamheten. Men i en historisk byggnad blir det extra viktigt att också ta hänsyn till husets ålder. Med en strävan att återskapa den karaktär som fastigheten hade 1925 är plastmattan nu ersatt med ett klinkergolv och mer tidsenliga golvsocklar.

  - Man får ha respekt för det kulturhistoriska värdet när man renoverar en gammal byggnad. Nästa år fyller huset 100 år och det känns fint att få fira jubilaren med ett vackert och slitstarkt golv, säger Robin Hoff Björk, teknisk förvaltare på Varbergs Fastighets AB.

  Före och efter - eller efter och före!

  Vi rekommenderar såklart ett besök till Varmbadhuset för att få full upplevelse av det nya golvet under skosulorna. Men har du inte vägarna förbi i närtid ska vi såklart bjuda på bilder för att visa på förändringen. Man brukar kanske visa förebild följt av efterbild men vi är så stolta att vi vill visa det finaste först!

  Entregolv i grått klinker. En ytterdörr i trä skymtar i vänstra hörnet. 

  Det nya klinkergolvet möter dig innanför dörren.

  Golv med grått klinker. Ett trapphus till höger. En mörkgrå matta på golvet. 

  Hela entréplan har fått nytt golv och högre, mer tidsenliga socklar.

  Klinkergolv med grå golvsocklar

  Det är många vinklar i ett gammalt hus.

  Och så några bilder på samma miljöer innan golvbytet.

  Hall med ytterdörr till vänster. Plastmatta på golvet. Gråmålad dörr rakt fram. 

  Ett steg in genom entrédörren innan golvrenoveringen.

  Entéplan i ett gammalt hus. Ett trapphus till höger. Två mattor och en sittpuff på golvet. På bortre väggen en bildskärm och en dörr med glas i. 

  Samma miljö innan golvbytet.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: