Rotundan bjuder upp till dans

  Sedan 1930-talet har Rotundan med sin ovala form stått värd för såväl artister och akrobater, som idrottsutövare i tennis och prickskytte. Nu står anrika Rotundan i Nöjesparken klar efter varsam renovering och uppgradering för att fortsatt kunna vara en mötesplats mellan människor.

  Dansrotundan i Nöjesparken, en oval byggnad med ljusgul träpanel.

  Vid den senaste renoveringen har takfönstren på Rotundan återskapats. Bild tagen den 14 juni 2024.

  Den gröna färgen från tennis-eran kan fortfarande förnimmas här och var, trots att plankgolvet är nyslipat. Takfönstren är återskapade och ger fint ljusinsläpp och moderna faciliteter som kök och toaletter finns nu att tillgå i Rotundan.

  Vid renovering av en kulturbyggnad är det många delar att tänka på, allt från återskapande till att göra nya installationer så osynliga som möjligt.

  - Ny teknik krävs för att Rotundan ska möta de behov som besökare har idag, samtidigt som det är viktig att huset har kvar sitt DNA: dans, nöje och möten mellan människor, berättar Jimmy Emanuelsson, byggprojektledare, Varbergs fastighet.

  Rutundan har blivit väldigt fin, ett resultat av god samverkan med bland annat Kulturmiljö Halland, Arena Varberg, Varbergs kommun och MTA.

  - Samverkan är alltid viktigt men kanske lite extra när vi jobbar med kulturbyggnader. Jag vill rikta ett stort tack till alla som varit delaktiga i projektet, hälsar Jimmy.

  Festligheter året om

  Rotundan är nu överlämnad till hyresgästen, Arena Varberg, som redan hunnit med att hyra ut till festligheter. Något som kommer finnas större möjligheter till under hela året framöver då byggnaden nu är vinterbonad samt att en glasgång binder samman Rotundan med Arena Varberg.

  Öppet hus den 27 juni kl. 15.00-18.00

  Den 27 juni klockan 15.00 hälsar vi alla som är nyfikna på hur det har blivit efter renoveringen välkomna till Nöjesparken och Rotundan. Det kommer att bjudas på kaffe, musik och bilder från förr och nu. Kanske har du något minne från den här platsen, som du vill dela med dig av över en kopp kaffe.

  Program

  15.00-18.00 Öppet hus

  17.00-17.30 Föreläsning med Peter Börjesson, lokalhistoriker

  Vi bjuder på fika under dagen och föreläsningen är kostnadsfri.

  Ingen anmälan krävs. Först till kvarn.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: