En man och en kvinna sitter på varsin stol i en krogmiljö. Blå stolar och färgglad inredning. I bakgrunden ser man in till ett kök. 

  Mariia Shulhina och Arash Taheri vill skapa en avslappnad känsla i de nyrenoverade lokalerna.

  Ny hyresgäst på Västra Vallgatan

  På Västra Vallgatan 43 har vi nöjet att välkomna en ny hyresgäst. Det är restaurangen Que Pasa som precis slagit upp dörrarna.

  Que Pasa - en avslappnad nykomling

  Det är en stund innan öppning och en härlig doft sprider sig från köket ut i lokalen. Idag serveras fläskkotlett, rödvinsås smaksatt med tryffel och vitlökrostad potatis. Det kurrar i magen. Miljön är välkomnande, avslappnad och varm. De färgstarka väggmålningarna har den lokala konstnären Egzon Sherifi skapat, unika för Que Pasa. Arash Taheri, en av restaurangens ägare tar emot med ett stort leende.

  Den första frågan måste bli just - Que Pasa? Vad händer?

  - Massor! Det har varit en händelserik första vecka med att få ordning på lokalen och allt som krävs för att få köket igång. Vi har haft många nöjda lunchgäster och människor som bara tittar in för att säga hej och lycka till, berättar Arash som tillsammans med Mariia Shulhina har öppnat restaurangen på Västra Vallgatan 43.

  Namnet skvallrar om en spansk meny. Stämmer det?

  - Que Pasa är passande för vi vill att det ska vara avslappnat. Viss mat är spansk men det finns också influenser från Mellanöstern. Jag vill inte att det ska vara för styrt. Jag kan laga franskt och inrutat men jag vill leka och använda fantasin. Menyn består av många klassiska tapas men också av annat vi gillar. Det är just nu 30 tapas och 10 mellanrätter och tanken är att man kan komma in ett gäng och dela.

  Vad kan jag som gäst förvänta mig vid ett besök och vad får jag inte missa på menyn?

  - Du kan förvänta dig god mat, en avslappnad miljö och en upplevelse. Du får inte missa tonfisken, det är min favorit. Och bläckfisken! Och musslorna med chorizo!

  Hur har ni öppet?

  - Vi testar oss fram men kör nu tisdag - fredag 11.30 - 21 och lördag 12 - 22. Längre fram i sommar tänker vi oss barhäng och DJ på kvällarna. Vi får se hur vi utvecklar det.

  Ni pendlar och funderar på att flytta - vad lockar med Varberg?

  - Vi har bott i Marks kommun länge men kommer från större städer. Det är drag i Varberg och folk hälsar och det känns inspirerande. Vi gillar fart och fläkt och både jag och Mariia är uppvuxna vid havet. Vi känner att vi hittat rätt här, avslutar Arash.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: