Entré till parkeringsgarage Falkenbäck. Huset har grå melerad tegelfasad och nedfartens väggar är solgula.

  Problem med laddning närmar sig en lösning - P-hus Falkenbäck

  I slutet av januari invigdes det nya parkeringshuset i kvarteret Falkenbäck. Ett halvår senare går det fortfarande inte att ladda bilen i p-huset, något som frustrerar både användare och fastighetsägare.

  Att det varit tekniska problem som ställt till det berättade vi tidigt i våras. Men att det skulle bli en följetång av hinder kunde vi inte förutse. Det hela började med konfigurationsproblem. Laddarna i Falkenbäck är uppkopplade via nätverkskabel och vår befintliga tjänst, som laddarna skulle kopplats till behövde i stället ett 4G-modem i varje laddare. På nedre plan, där laddstolparna är installerade saknas mobiltäckning.

  - Vi hade fått sätta upp antenner på utanpå fastigheten och förstärkning inne i p-huset för att på så sätt förstärka mobilnätet. Eftersom laddstolparna redan var kopplade via nätverkskabeln skulle det vara en bättre och snabbare lösning att i stället ta in en ny laddtjänst, förklarar mobilitetsansvarig på bolaget, Albin Hillbom.

  Under våren hade vi klart med en ny laddtjänst. Eftersom laddstolparna inte var konfigurerade vid installation behövde det göras på plats, så att de skulle kunna kopplas upp mot den nya tjänsten.

  - Detta arbete utfördes aldrig av leverantören, så i midsommarveckan påbörjade vi jobbet själva, säger Albin.

  Parkeringshus Falkenbäck är uppkopplat mot Varbergs kommuns nät, vilket innebär att det nya systemet måste godkännas av dem. Ett ärende som är beställt och genomförs under sommaren.

  - Vi har förberett laddstolparna och har en entreprenör som ska utföra konfigurationen. Vår målsättning är nu att laddningen ska vara i drift i slutet av augusti. Vi beklagar verkligen att det dröjt så länge, säger Albin.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: