Två personer sitter jämte varandra vid ett konferensbord. Båda personerna skrattar.

  Lediga tjänster

  Här kan du läsa om våra lediga tjänster. Du är alltid välkommen att skicka in en spontanansökan till oss.

  Hållbarhetsanalytiker för visstidsanställning

  Varberg utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Varbergs kommun till västkustens kreativa mittpunkt.

  Varbergs Fastighets AB är ett kommunalt bolag som medverkar till kommunens vision genom att bygga, utveckla och förvalta samhällsnyttiga och attraktiva fastigheter. I vårt fastighetsbestånd finns några av stadens vackraste kulturpärlor som Kallbadhuset, Societetshuset och kvarteret Läkaren där Stadshotellet med flera driver attraktiva verksamheter. Vi bedriver även parkeringsverksamhet i våra egna parkeringshus samt projektleder ny- och ombyggnationer av exempelvis skolor, förskolor och räddningsstationer på uppdrag av kommunen.

  Vi på Verksamhetsstöd

  Vi har samlat våra specialistfunktioner inom hållbarhet, inköp, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och ekonomi i en gemensam avdelning - Verksamhetsstöd. Vår uppgift är att stödja bolagets affärsprocesser. Detta gör vi genom att erbjuda specialistkompetens inom områden som säkerställer att vi säkrar våra fastigheters långsiktiga värden, utvecklar effektiva arbetssätt, samt att vi på ett resurseffektivt och kvalitetsorienterat sätt bygger nytt på uppdrag av kommunen.

  Uppgifter och ansvar

  Verksamhetsstöd söker med start före sommaren en hållbarhetsanalytiker för en visstidsanställning motsvarande halvtid till den 31/12-24.

  Som hållbarhetsanalytiker kommer du att:

  • stödja det pågående interna utvecklingsarbete som leds av vår hållbarhetsstrateg genom bland annat riktade analyser, beräkningar, datainsamling, omvärldsbevakning och framtagande av planer, beslutsunderlag och kommunikationsmaterial
  • vara en aktivt bidragande part i de interna projektgrupper som arbetar med bland annat CSRD-förberedelser, klimatdatakartläggning och framtagande av färdplan mot klimatneutralitet
  • bidra i pågående utvecklingsprojekt med hållbarhetskompetens och analysarbete
  • utifrån prioriteringar även i viss mån driva andra prioriterade aktiviteter kopplade till VFABs hållbarhetsarbete

  Tjänsten är underställd chefen för Verksamhetsstöd

  Formella kvalifikationer

  Du som söker har en avslutad eller pågående högskoleutbildning med inriktning hållbarhet (med fokus på miljö och klimat). Du har dokumenterade kunskaper av att använda MS Excel som verktyg för beräkningar och dataanalys.

  Din erfarenhet

  Vi ser gärna att du har erfarenhet av strategi- och/eller verksamhetsutveckling och det är meriterande om du har kunskap om bygg- och fastighetsbranschen samt hållbarhetsregelverk (framför allt CSRD & EU-taxonomin) samt klimatberäkningar.

  Personliga egenskaper

  Du har en god kommunikativ förmåga (på svenska), såväl skriftlig som muntlig. Som person har du visat att du är analytisk, strukturerad, självgående, noggrann, har god samarbetsförmåga och är lyhörd.

  Vi söker dig som genom ditt stora intresse för hållbarhet inspireras av att ta ansvar i att utveckla VFABs hållbarhetsarbete. Du får gärna ta med dig en verktygslåda laddad med värden som nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Ledord som speglar vår arbetsplats i stort och smått och som bidrar till att göra VFAB till en utvecklande arbetsplats.

  Urval och intervjuer

  Anställningsform: Särskild visstidsanställning

  Placeringsort: Varberg

  Omfattning: Deltid med flextidsavtal

  Tillträde: Enligt ö.k. gärna med start under maj månad

  Sista ansökningsdatum: 2024-04-25

  Välkommen med din ansökan! Skicka personligt brev och CV till:

  vfabrekrytering@varberg.se Ange referens: Hållbarhetsanalytiker

  Kontaktperson: Kristian Guander, Operativ chef/Chef Verksamhetsstöd, kristian.guander@varberg.se

  Facklig representant: Helen Treslow, helen.treslow@varberg.se, 0340-50 60 08.

  Närbild. Bygghjälm och ritning på ett bord

  Spontanansökan

  Har vi ingen ledig tjänst som passar dig är du varmt välkommen med en spontanansökan. Skicka in dina uppgifter till vfabrekrytering@varberg.se, märk med "spontanansökan".

  Senast publicerad: