Första spadtag för Stenen och Klapperstenens förskolor

  Första spadtag på förskolor – utan barn?! Ja, det kändes ju förstås sådär. Men i dessa tider fick vi tänka om. Vi spelade in en film till barnen som om ett år ska flytta in i de nybyggda förskolorna: Stenens förskola i Tvååker och Klapperstenens förskola på Breared.

  Det var med kort varsel som representanter från projektet ställde upp på den nya idén att låta barnen ”delta” digitalt vid det första spadtaget. Istället för ett stort spadtagskalas med barn och pedagoger på plats träffades en mindre skara nyckelpersoner för att spela in en liten hälsningsfilm.

  Ann-Charlotte Stenkil (M) kommunstyrelsens ordförande och Hanna Netterberg (M) ordförande förskole- och grundskoleförvaltningen inleder filmen. De berättar för barnen om den spännande nyheten, att de ska få en ny förskola, samt förklarar lite vad en politiker arbetar med. Därefter får barnen möta VFABs projektledare Filip Sundvisson och entreprenören på plats. De i sin tur berättar om bygget, vad som händer just nu och hur det kommer att bli. Och såklart så tas det första spadtaget!

  Vi vill rikta ett stort tack till alla medverkande som var snabba att ställa om till det nya upplägget.

  Film: Första spadtaget på Stenens förskola Länk till annan webbplats.

  Film: Första spadtaget på Klapperstenens förskola Länk till annan webbplats.

  Två likadana förskolor

  De båda förskolorna är likadana och byggs i massivt trä. Det kommer att bli plats för 160 barn uppdelade på 4 sektioner och stora utegårdar med plats för en massa lek. I februari påbörjades byggnationerna och Stenen och Klapperstenen väntas stå klara i maj 2021.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: