Julhandla säkert och lokalt

  Butikerna står inför ännu en utmanade period. Som fastighetsägare i centrum vill vi bidra till minskad smittspridning, samtidigt vill vi behålla en levande stadskärna. Under december kommer vi därför stötta föreningen Varberg Handel som arbetar aktivt för detta.

  Går det att julhandla både säkert och lokalt? Ja, det finns massa kreativa lösningar i butikerna som ger oss kunder möjligheten till detta. Allt från shopping via videosamtal till att beställa varor via sociala medier med hemleverans till dörren!

  Marknadsföring i sociala medier

  För att stötta alla kreativa initiativ har vi valt att stötta föreningen Varberg Handel lite extra under december. Detta gör vi genom en projektanställd person som ska arbeta med föreningens sociala medier, med fokus på att nå ut med butikernas unika erbjudanden som bidrar till säkrare shopping – Julhandla säkert och lokalt!

  - Vi hoppas att satsningen ska hjälpa till att nå ut i bruset om att det är viktigt att vi stöttar den lokala handeln, inte minst nu. Det finns fantastiska idéer för säker julhandel, som inte är e-handel, berättar Lina Persson, kulturgeograf på VFAB.

  Julinspiration och säker shopping

  För den som följer Varberg Handel på Instagram och Facebook kommer under december mötas av inspirerande inlägg från unika butiker och julinspiration från Varberg stadskärna. Det planeras både tävlingar, filmer och livesändningar.

  På kommunens näringslivs- och destinationskontor Länk till annan webbplats. finns exempel på åtgärder som butikerna gör för en säkrare shopping. Där finns även ett fint material som du som handlare kan ladda ner och använda för att hjälpa till att sprida ordet – Julhandla säkert och lokalt!

  Projektgrupp för att stötta

  Under våren tillsattes en projektgrupp för att intensifiera arbetet med våra hyresgäster som på olika sätt drabbades när coronapandemin slog till. Gruppen växlade under november upp arbetet igen. Tillsammans kämpar vi vidare för att minska smittspridningen och samtidigt behålla en levande stadskärna.

  Har du frågor till oss som hyresvärd eller om initiativet att stötta Varberg Handel, kontakta oss.

  Kontaktpersoner

  Anna-Kajsa Stengård, affärsutvecklare
  E-post: anna-kajsa.stengard@varberg.se
  Telefon: 0340 – 50 60 29

  Lina Persson, kulturgeograf
  E-post: lina.persson@varberg.se
  Telefon: 0340-50 60 32

  Publicerad den:

  Senast ändrad: