Välkommen in på Pingvinen

  Varbergs nya is- och simarena tar form, bit för bit. Nu är flera detaljer på plats och man börjar ana hur det kommer att se ut när det är badklart i september 2021.

  På Pingvinen kommer det finnas något för alla. Allt från vattenlek för de yngsta, till fartfyllda vattenrutschkanor för dem lite mer våghalsiga. 50-metersbassängen med läktare är ett välkommet tillskott för såväl motionärer som föreningar. Filmen ger en försmak på hur det kommer att bli.

  Filmen presenteras av Varbergs kommun i samarbete med Varbergs Fastighets AB och NCC.

  Film: Rundtur på Pingvinen Länk till annan webbplats.

  Publikt event blev digital rundtur

  Projektet har hittills varit förskonade från konsekvenser som covid19 skulle kunna orsaka. Förutom alla allmänna råd för minskad smittspridning är det fortsatt stopp för studiebesök på byggarbetsplatsen. Även planerade aktiviteter för att visa upp projektet för allmänheten har påverkats. I våras skulle allmänheten bjudits in till guidade visningar av Pingvinen. Med tanke på läget fick datumet flyttas fram. När även detta tillfälle behövde ställas in fick vi tänka om.

  - Då bygget flyter på och håller tidplan kan vi inte invänta att pandemin ska lägga sig, vi vill bjuda in till Pingvinen nu! Därav blev det en film istället, säger Jenni Wennerström, projektledare för Pingvinen.

  Hur kommer det att bli?

  Den nya badanläggningen byggs ihop med Varbergs ishall. Gymmet på plan två i ishallen kommer att bli ännu större med ytterligare lokaler på plan två i badanläggningen. Badet, ishallen och gymmet kommer att ha en gemensam entré och har fått namnet – Pingvinen, Varbergs is- och simarena.

  • Den nya anläggningen ska innehålla 50-metersbassäng som är delbar i två mindre bassänger. Två multibassänger med höj- och sänkbar botten för exempelvis babysim, simskola och rehab-träning.
  • Aktivitetsdel för barn med bland annat vattenrutschbana som löper utanför byggnaden. Här finns det exempelvis planer på strömkanal och klättervägg.
  • Café som man kan besöka både inne ifrån bassängdelen och från den gemensamma entrén.
  • Balkong med läktare för publik vid simtävlingar. Läktaren kommer att ha plats för ca 300 personer.

  Vad händer med verksamheten under byggtiden?

  För att tillmötesgå efterfrågan på att bada och simma kommer verksamheten på kommunens andra simanläggningar utökas.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: