Platsbesök där Trönningenäs förskola ska byggas

  Varberg växer och området Trönningenäs, norr om Varberg behöver fler förskoleplatser. Projektering av en förskola med 80 platser pågår och ett första platsbesök gjordes häromdagen.

  I torsdags var vi på spännande uppdrag i Trönningenäs, norr om Varberg. Vår projektledare Frida Gren och vår kulturgeograf Lina Persson, mötte upp arkitekter och landskapsarkitekter, för ett platsbesök på tomten där en förskola ska byggas.

  - Genom att lära känna området, inspireras av den kringliggande omgivningen och insupa dess karaktär skapar vi de bästa förutsättningarna för att förskolebyggnaden ska passa väl in, säger Frida Gren.

  Området Trönningenäs har vuxit så att det knakar de senaste åren. Den ökade inflytten kräver fler förskoleplatser. Förskolan kommer att ha plats för 80 barn, uppdelat på fyra avdelningar. Projekteringen pågår just nu och förskolan planeras stå färdig oktober 2022.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: