Badet på Pingvinen fylls nu med vatten

  Detta är en stor milstolpe. Det betyder att vi går mot slutet av projektet. Men innan det det är badklart ska 3,5 miljoner liter vatten sakta fylla bassängerna.

  Det är ingen spektakulär syn som möter oss när vi besöker Pingvinen för att se på när bassängerna börjar fyllas med vatten. Det är tre små slangar som ligger på bassängbotten där vattnet sakta rinner ner i 50-metersbassängen. Vi förstår att detta kommer att ta tid.

  - Att vi börjat fylla på med vatten är en stor milstolpe, säger Jenni Wennerström, byggprojektledare på VFAB. Det betyder att vi går mot slutet av projektet.

  Vattnet ska rinna långsamt
  Men om ni börjar fylla på vatten nu, varför är Pingvinen inte badklar förrän i september undrar du kanske? Det är stora mängder vatten som ska ner i bassängerna och det får absolut inte gå för fort. I den stora 50-meters bassängen stiger vattnet cirka en centimeter i timman. Anledningen till detta är att de stora vattenmängderna ger ett väldigt hårt tryck och kakelplattorna och bassängkonstruktionen kan skadas av trycket om det går för fort.

  3,5 miljoner liter vatten
  Att fylla alla bassänger tar ungefär en månad och det krävs 3,5 miljoner liter vatten. Därefter ska reningssystemet injusteras och rätt temperatur ställas in. Hela anläggningen behöver dessutom steg för steg vänjas vid den högre luftfuktighet som ett badhus kräver. Det är också en hel del installationer, möblering och annat finlir kvar innan vi är redo att slå upp portarna. Men nu är det inte så fasligt länge kvar. Hoppas att vi ses i september!

  Se filmen: Pingvinen - nu fyller vi bassängerna Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: