Kåsa kallbadhus har fått ett lyft

  Det lilla kallbadhuset som skymtas i Kåsaviken har fått ett invändigt lyft. Varbergs Fastighets AB tog över byggnaden vid årsskiftet och det är Varbergs kusthotell som är hyresgäst. Här får hotellets gäster en minst sagt havsnära upplevelse med möjlighet till kallbad. Under våren har en totalrenovering av interiören pågått och lagom till sommaren kan hyresgästen slå upp portarna.

  Kallbadet har fått ett rejält ansiktslyft invändigt. Bastun som blivit större, erbjuder en vidunderlig havsutsikt och med de stora ljusinsläppen får besökaren en känsla av att befinna sig mitt i naturen. Här kommer nu hyresgästen bland annat att erbjuda sina hotellgäster basturitualer och fotbad.

  - Det har varit ett häftigt projekt att driva i en fantastisk miljö. Kombinationen av hyresgästens stilfulla val och entreprenörens kompetens har gjort projektet extra roligt. Ett gott samarbete med ett fint resultat, säger projektledaren Johanna Fischer.

  Den något anonyma byggnaden har renoverats av PH Bygg. En pärla längs kustbandet som putsats, där allutymmen ger en plats för återhämtning med vedeldad spis och sköna viloplatser. Ett häftigt inslag är isfontänen som med sin centrala plats kan kyla ner bastubadaren.

  Rottingmöbler i grupp, till höger en kamin. I bakgrunden bänkar och fotbad.

  Foto: Varbergs kusthotell

  - Att utveckla fastigheter är en process och när ett delmål är klart och kunden är nöjd känns det väldigt bra. Det unika läget och den nya invändiga miljön gör nu att verksamheten kan skapa nya fantastiska upplevelser för sina gäster. Läget nära havet gör att byggnaden utsätts för en hel del slitage, så vårt nästa fokus blir därför att även rusta upp byggnaden exteriört, berättar affärsutvecklare Fredrik Damfeldt.

  Den utvändiga offentliga toaletten i Kåsa kallbadhus sköts av Varbergs kommun och kommer att vara öppen året runt. I byggnaden finns även ett förråd som hyrs av Livräddningssällskapet.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: