Renovering med havet som inspiration

  Nyligen renoverades toaletterna på entréplan i Societetshuset. De gamla toaletterna hade förbrukat sin tekniska och ekonomiska livslängd, därav togs beslut att bygga om och modernisera. En modernisering med havet som inspiration och som förhoppningsvis innebär kortare köer då toaletterna till antal blivit fler.

  Resultatet blev en mer öppen planlösning och ny rumsbildning. Det som från början var 10 stycken dam- och herrtoaletter har utökats till 14 genustoaletter. Här ryms också en HWC-toalett. Fördelarna med att skapa en gemensam toalett är dels att personalbehovet blir mindre, men det finns också en förhoppning om mindre trängsel.

  Modernt och fräscht i de nyrenoverade toaletterna i Societetshuset. Handfat i sten mitt i rummet med plats för flera personer på båda sidor. 

  Inspiration från havet

  Det nyrenoverade toalettutrymmet går i en varm, lugn sandton som går hand i hand med det havsnära läget. Ett par väggar är dessutom kaklade med plattor i vågmönster. Toaletterna ligger mittemot varandra och mittemellan finns en handtvätt som nås från båda sidor. Golvet är lagt med stora marmorerade plattor och flera väggar pryds av speglar. Med lättade restriktioner, blir detta ett bra tillskott till verksamheten som nu kan dra igång igen.

  Nyrenoverade toaletter på Societetshuset i Varberg. Mjukt nogatfärgade väggar matchat med marmorerat kakel och klinker i samma nyanser. Dörrarna till toalettbåsen är öppna.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: