Räddningsstationen går mot slutbesiktning

  Det råder full aktivitet på Räddningsstationen i Varberg. Elektriker, målare, installatörer och byggarbetare arbetar flitigt för att färdigställa den sista etappen på Räddningsstationen. Främst rör sig hantverkarna nu i de publika utrymmena på stationen. Nästintill alla lokaler för verksamheten är klara.

  Det första som möter oss är det nya lunchrummet. Här låg tidigare lektionssal och förråd, köksdelen var förlagd till plan två, men den ligger nu i entréplan och ytorna är väl tilltagna. Innan vi kommer in i köksdelen möter vi en stor soffgrupp med gott om sittplatser. Det fullutrustade köket går i mörkgrått och är anpassat till antalet anställda. På golvet ligger ett ljusgrått klinkers med mörkgrå inslag. Golvplattorna är detsamma på hela entréplanet. I anslutning till köket finns ett flertal sittplatser placerade längs det nya fönsterpartiet.

  - Den här väggen var tidigare igenstängd, de stora nya fönsterpartierna har tillfört dagsljus till hela den här delen av byggnaden, berättar projektledare Filip Sundvisson.

  Utanför lunchrummet finns också en iordningställd uteplats. En skyddad plats på baksidan av huset som ger möjlighet att ta med lunchlådan ut i vårsolen. Alla utvändiga delar såsom planteringar och asfaltering är helt klara.

  Omklädningsrum för herrar

  Under delar av byggtiden har både herrar och damer tålmodigt använt sig av provisoriska omklädningsrum. De har dels haft möjlighet till ombyte i paviljongerna på husets baksida, men under en period fanns det också ett temporärt ombytesrum för larmkläder i garaget.

  - Verksamheten har varit fantastiskt överseende under den här tiden. I närmare fem månader stod de helt utan omklädningsrum för larmkläder, men det var aldrig några konstigheter, berättar Filip.

  Ett mål med ombyggnationen i den här delen var att kunna bättre hålla en frisk arbetsmiljö för brandmännen genom att separera insatskläder till ett särskilt omklädningsrum. Detta är nu verklighet. Larmkläder har sin plats i ett eget omklädningsrum och ombyten till civila kläder sker i ett annat.

  Publika utrymmen och logement kvar att färdigställa

  Det som nu är kvar att färdigställa är dels de publika lokalerna – entré, pentry, konferensrum och korridorer. Kvar är också nytillkomna kontorslokaler på både första och andra våning. Samt logementutrymmena på andra våning.

  Den största utmaningen med att samordna ombyggnation med pågående verksamhet är alltså redan nu i stort sett avklarad. I mitten av november sker slutbesiktning av projektet.

  - Det kommer att kännas konstigt och lite tomt att lämna detta projekt, då det har varit väldigt god stämning rakt igenom med alla berörda. Men jag är väldigt glad och nöjd att verksamheten får leva kvar nu med så fina och funktionella lokaler, avslutar Filip

  Publicerad den:

  Senast ändrad: