Upphandling för skatepark i centrala Varberg

  Nu ligger förfrågningsunderlaget ute för en ny skatepark som ska anläggas i centrala Varberg. Skateparken blir den första idrottsanläggningen för skateboard i Varbergs kommuns regi och ska bidra till att stärka Varberg som attraktiv skatedestination i Sverige och Norden.

  Skateboard är en stor idrott i Varberg. Föreningen Varbergs Skateboardklubb har cirka 500 aktiva medlemmar i olika åldrar. Därutöver finns ett okänt antal oorganiserade åkare. Sporten är sprungen ur surfen och förknippas starkt med den kultur som många redan associerar med Varberg.

  Skateparken blir den första idrottsanläggningen för skateboard i Varbergs kommuns regi och ska bidra till att stärka Varberg som attraktiv skatedestination i Sverige och Norden. Anläggningen ska passa erfarna skateboardåkare likväl som nybörjare. Skateparken ska vara en öppen, trygg och inkluderande plats där alla känner sig välkomna och kommer att vara upplyst kvällstid.

  Varierad åkning

  Själva skate-anläggningen ska erbjuda varierad åkning dels med plana ytor, samt ytor där skejtaren med hjälp av ”hinder” kan utmana sig till olika trick. I parken ska det också finnas en så kallad ”bowl” – en skålformad ramp. Utöver skateytorna kommer här att finnas platser att umgås vid, för den som tar en paus eller är åskådare. I anslutning till parken är det också planerat för en tillhörande byggnad som ska innehålla bland annat toalett och förråd. Förhoppningen är att skateparken ska invigas under senare delen av sommaren 2022.

  Förfrågningsunderlag på TendSign

  Kika in på TendSign där förfrågningsunderlaget för en totalentreprenad nu ligger uppe. Där finns också möjlighet att ställa frågor under anbudstiden som går ut den 31 december.

  TendSign Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: