Kvarteret Läkaren, torggatan i Varberg. Tegelbyggnad vid gågata. Butikslokaler med stora skyltfönster i bottenplan.

  Vad händer på Torggatan?

  Vi har startat upp ett byggprojet i kvarteret Läkaren. Därför står det en stor mobilkran på Torggatan. Alla butiker har öppet som vanligt och spännande utveckling sker på taket!

  Det är två projekt som ska genomföras, båda på innegården av kvarteret Läkaren. Dels är det en fasadrenovering, ett underhållsarbete som vi fastighetsägare genomför för att säkerställa byggnadens långsiktiga kondition. Dels ett utvecklingsprojekt, tillsammans med vår hyresgäst Varbergs Stadshotell & Asia Spa.

  Nya upplevelseytor på taket

  Utvecklingsprojektet ska resultera i en inglasad gångbro över innegården som ska knyta samman huskropparna och leda spagästerna till en ny upplevelseyta med takterrass, utomhuspool och bastu.

  Butikerna har öppet

  Butikerna längs Torggatan som skyms av bygget har öppet som vanligt. Så missa inte att kika in till Design Only, Jack & Jones och Cassels bland annat.

  Konstverket tas bort tillfälligt

  Delar av Konstverket, Klyvning av Roland Olsson som är placerat i mitten av gågatan har flyttats. Skulpturerna kommer på plats igen när byggprojektet är klart.

  Hur påverkas omgivningen

  Allt arbete sker i kvarterets centrala delar, mellan husen. För att lyfta upp och ta ner byggmaterial från innergården och upp på taket används en mobilkran. Den placeras på Torggatan och gör gågatan smalare under tiden för projektet.

  Mobilkranen kommer att stå på Torggatan från mitten av april-december 2022. Under vecka 29-32 kommer arbetet gå på sparlåga för att minimera störningarna på Torggatan.

  Bäckgatan avstängd i två dagar

  Under två dagar i juni kommer lyft göras från Bäckgatan. Det här medför att den delen av Bäckgatan som sträcker sig mellan Västra Vallgatan och Kungsgatan är avstängd för motortrafik. En gångbana finns, så alla portar och entréer till butiker är tillgängliga.

  Bäckgatan avstängd den 7 juni klockan 07.00 till den 8 juni klockan 17.00,

  Publicerad den:

  Senast ändrad: