"Rys och Mys" får utmärkelse

  Samarbetsprojektet ”Rys och Mys” tog hem segern i Swedish Arts and Business Awards! Priset delades ut igår på Textile Fashion Centre i Borås, av ingen mindre än Prins Carl Philip, som är juryns hedersordförande.

  Juryns motivering lyder:

  "Hallands kulturhistoriska museum, Varberg Energi AB och Varbergs kommun har skapat ett utomhusevenemang som syftar till att öka museets och Varbergs fästnings attraktionskraft, och staden som destination under lågsäsong och årets mörkaste tid. Fästningen och staden ljus- och ljudsätts och historiska och kunskapsevenemang har aktiverat staden, gett många besökare och på ett kreativt sätt spridit kunskap till unga och gamla. Evenemanget pågår fortsatt och har blivit en veritabel succé."

  Det är med stolthet vi är en i gänget av fina samarbetspartners! Med den här utmärkelsen går vi med råg i ryggen in i planeringen för Rys och Mys 2022. Evenemanget planeras att genomföras under höstlovet 2022. Hoppas vi syns då!

  Tullhusets fönster är ljussatta i olika färger, mot ljuset syns svarta siluetter av katter som sitter i fönstren.

  Projektet är ett samarbete mellan Hallands kulturhistoriska museum, Varberg Energi AB och Varbergs kommun och genomförs i partnerskap med Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg, Varbergs Fastighets AB, Statens fastighetsverk och med stöd av Region Halland.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: