Bild från bryggan upp mot huset. Röd byggnad i gammalsvensk stil men stor träterrass.

  Elever i årskurs 3 byter klassrummet mot Åkulla

  För tredje året i rad har vi erbjudit kommunens tredjeklassare att under en dag byta ut sina vanliga undervisningslokaler mot naturen runt Åkulla friluftsgård. Där kan eleverna praktisera allemansrätten under bokskogens trädkronor och lyssna till historien om Bockstensmannen på självaste fyndplatsen.

  Projektet anordnades för första gången 2020 och är ett samarbete mellan Varbergs Fastighets AB och Förskole- och grundskoleförvaltningen. Syftet är att eleverna under en dag får prova på friluftsaktiviteter, lära om skog och mark samt delar av Varbergs historia. Initiativet ämnar även att bidra till att fler känner sig bekväma med att ta sig ut i naturen och att kännedomen kring Åkulla friluftsgård med omnejd ökar.

  Vi står för bussresan och förfrågan har gått ut till alla tredjeklasser i Varbergs kommunala skolor. Åkulla Outdoor Resort som driver verksamhet på platsen är behjälpliga kring frågor om området och verksamheten, både inför och under besöket. Skolans pedagoger står sedan för dagens upplägg och utgår då från läroplanen. Undervisning med naturen som klassrum flätas samman med friluftsaktiviteter som korvgrillning och en tur med linbaneflotten över Yasjön.

  De första klasserna har redan varit iväg, och först ut var Göthriks skola.

  "Vi hade en riktig toppendag! Vi promenerade till Bockstensmannens fyndplats, grillade korv och pinnbröd, lekte och tränade på utegymmet. Tusen tack från oss på Göthrik!"

  Mellan 21 mars och 10 maj kommer 14 av kommunens skolor att besöka anläggningen och de omgivande bokskogarna.


  Publicerad den:

  Senast ändrad: