Ny chans för glasskiosken på Getterön

  I Getteröns första vik ligger den ruffiga byggnaden från 1930 - 40-talet som fram till för tre år sedan tjänat som kiosk med försäljning av glass och dricka till sugna badgäster. Byggnaden är i dåligt skick och planen var att den skulle rivas, men under sommaren får den en chans till.

  Byggnaden och marken ägs av Varbergs kommun. Den tidigare hyresgästen lämnade för tre år sedan och huset har därefter stått tomt. Samhällsutvecklingskontoret sökte och fick rivningslov beviljat 2022 men en insändare i Hallands Nyheter gjorde att man tog frågan ett varv till.

  - Tidigt i våras fick vi uppdraget av kommunen att utreda om vi kunde finna ett sätt att blåsa liv i byggnaden och en hyresgäst för sommaren 2023, berättar Albin Hillbom, affärsutvecklare på Varbergs Fastighets AB. Vi fick ett nyttjanderättsavtal och i tisdags signerade vi avtal med en hyresgäst.

  - Platsen har potential men själva byggnaden är i dåligt skick. Eftersom det var kort varsel och den här sommaren ska vara ett test har vi inte gjort så mycket för byggnaden, vi har bytt dörr, satt en ny trappa och snyggat till staketet. Om byggnaden ska leva vidare behövs större insatser göras men det får framtiden utvisa, säger Albin.

  En gammal och nött enplansbyggnad i trä. Mörkt brun med vitt staket runt. 

  Glasskiosken innan bytet av dörr, ny trappa och uppfräschat staket.

  Ambition att öppna i midsommarhelgen

  De nya hyresgästerna är personerna bakom restaurang Kärleksparken, Olle och Ida Borgman och Claes Ceveryd. De har nu lämnat in en ansökan till miljö- och hälsoskyddsförvaltningen om att få öppna kiosken. Förhoppningen är att kiosken kan öppna redan till midsommar.

  Getteröns första vik är en populär plats för sol- och badtörstande varbergsbor och turister. Med start på midsommarafton går frekventa båtturer från Varbergs hamn ut till Getterön. För den som reser med bil finns en stor parkering att tillgå.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: