Illustration. En vit enplansbyggnad bredvid en högre grå byggnad med två stora röda portar.

  Illustration av den nya räddningsstationen ritad av Fredblads Arkitekter.

  Upphandling för nybyggnation av Skällinge Räddningsstation

  Nu finns en till upphandling ute gällande byggnationen av ännu en räddningsstation i kommunen, den här gången i Skällinge. Beställningen kommer från Varbergs kommun och vi söker nu en entreprenör som kan anta uppdraget och bygga tillsammans med oss. Sista anbudsdag är den 1 september 2023.

  Den befintliga stationen i Skällinge är gammal och i behov av underhåll. Verksamheten växer och nuvarande station uppfyller inte verksamhetens lokalbehov.

  Den nya räddningsstationen ska byggas på fastigheten Skällinge 1:139 i utkanten av samhället. Referensobjekt är Värö räddningsstation som just nu är under byggnation. Skällinge räddningsstation kommer dock att ha ett färre antal portar.

  Räddningstjänsten bemannar byggnaden vid larm eller övning, övrig tid finns möjligheter för samnyttjning av byggnaden för annan verksamhet genom en uthyrningsbar del. En tomtyta på ca 9 520 kvm bearbetas samt en ny in- och utfart iordningställs som ansluter från Skutevägen. Mer information om projektet finns i TendSign.

  Flygfoto över fastigheten. Platsen där räddningsstationen ska byggas är markerad med en röd linje.

  Viktiga datum

  Sista anbudsdag är den 1 september 2023. Frågor ställs och besvaras i TendSign fram till och med 24 augusti. Välkommen att lämna anbud!

  Via länken kommer du direkt till upphandlingen i TendSign Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: