Fem färgglada skateboards ligger på en betongyta.

  Fotograf: Varbergs Skateboardklubb

  Skateparken Freden öppnar

  Första helgen i september invigs Varbergs skatepark Freden, men redan idag den 7 juli smygöppnar parken. Hela sommaren kommer skateboardåkare i alla åldrar och på alla nivåer kunna njuta av en anläggning av högsta klass.

  Äntligen! Det är förmodligen en känsla som många skateboardåkare delar när Varbergs skatepark Freden nu öppnar upp. Skateboardåkarna, med Varbergs Skateboardklubb i spetsen, har väntat länge. Byggstaketet öppnades upp direkt när slutbesiktningen var godkänd. Parken är efterlängtad och åkarna ska inte behöva hållas på halster i onödan.

  Varierad åkning för alla åldrar

  I parken, som ligger mellan Varbergs idrottshall och Påskbergsskolan, finns ytor för street och parkterrain med en bowl. Här erbjuds en stor variation av åkning för såväl nybörjare som mer erfarna åkare. En plats att både träna och umgås på.

  Det finns också fina ytor att umgås på i parken, vilket gör att personer som inte själva vill åka ändå kan hitta ett gott häng. Skatebord är en mycket trevlig publiksport om inte annat.

  Freden är Varbergs första skatepark i kommunal regi och den håller en hög internationell standard. Förutom att det ger varbergsåkarna bästa möjliga åkning, kommer det förhoppningsvis locka gäster utifrån, och sätta Varbergs kommun på kartan som en attraktiv skatedestination.

  Invigning och tävling i september

  Den 2 september kommer parken officiellt att invigas av politiker i Varbergs kommun. Invigningen sker i samband med att skateboardtävlingen Jam´n Shine hålls. Det är ett öppet SM där även utländska åkare väntas delta.

  En skateboardåkare är mitt i ett hopp och har höger fot på brädan och greppar brädan med höger hand.

  Fotograf: Varbergs Skateboardklubb

  Servicehus, belysning och gräsytor

  Skateboardparkens åkytor är öppna. Under sommaren kommer däremot byggstaketen att stå kvar för att gräset ska kunna växa till sig. I slutet av sommaren kommer belysningen i parken att kopplas på och servicehuset att öppna. I servicehuset kommer det att finnas toalett, förråd och möjlighet att ha kioskverksamhet.

  Tillfällig toalett

  Vid den ena entrén till parken finns en tillfällig toalett tills det att serviceshuset är helt klart.

  Ta med dig vatten

  Det finns ingenstans att fylla på med dricksvatten i nuläget. Så ta med dig eget vatten! När servicehuset är klart i slutet av sommaren kommer du som besökare kunna fylla på din flaska med i parken.

  Parken har byggts av Varbergs Fastighets AB tillsammans med totalentreprenör Gustav R Johansson AB och underentreprenör Bryggeriet Bygg.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: