En tecknad hare sitter i en skog. Det är skimrande och mystisk belysning på trädstammarna.

  Höstlov i Varberg

  Fredagen den 27 oktober invigs årets Rys och Mys på Varbergs torg. Kom och upplev när belysningen tänds upp, dansa dig varm på vårt magiska utomhusdisco, få en ansiktsmålning och upplev en sprakande eldshow. Du som vill uppleva lite rys redan nu kan göra det i hamnområdet.

  Det händer något magiskt när skymningen faller. Kliv in i en förtrollad stad och skog fylld av skimrande ljus och spännande ljud. Upptäck vad som händer i landet mellan ljus och mörker. Besök Varberg och se staden förvandlas under tio dagar på höstlovet.

  Invigning på Varbergs torg

  Fredagen den 27 oktober är det invigning av Rys och Mys. Kom gärna utklädd till den traditionella maskeradpromenaden, där våra fackelbärare leder er genom Varberg upp till Varbergs fästning. Nyhet för i år är att promenaden går via Komedianten och genom Engelska parken innan färden fortsätter genom Spööökitetsparken, förbi Tullhuset, Kallbadhuset och upp genom valven till Varbergs fästning och avslutning med Borggårdens magi. Längs vägen väntar olika överraskningar och möten med spännande gestalter.

  Smygstart med Lys och rys i hamnområdet

  I hamnområdet ligger Kallbadhuset och Tullhuset, två vackra byggnader som under några veckor kommer ha en rysligt mysig belysning. Husen ger en magisk inramning och entré för dig som ska besöka Lys och rys - fästningens gömda skatt.

  En gammal sägen berättar om en kung som för länge sedan gömde en skatt på Varbergs fästning. Enligt sägnen vaktas skatten av mystiska väsen. Följ med assistent Müsling ner i fästningens underjordiska gångar på jakt efter glömda väsen och gömda skatter.

  Mer information om Lys och rys och köp av biljetter. Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: