en man i ljusblå skjorta, en kvinna i rosa tröja och en man i randig ljus skjorta står bredvid varandra och ler mot kameran.

  fr.v: Stefan Andersson, arbetschef Serneke Sverige, Frida Gren, byggprojektledare Varbergs Fastighets AB, Håkan Arvidsson, projektchef Serneke Sverige.

  Kontrakt för Väröbackaskolan och ny konstgräsplan signerat

  Efter avslutad upphandling har vi nu skrivit kontrakt med Serneke för om- och tillbyggnaden av Väröbackaskolan samt nybyggnationen av Väröbackas nya konstgräsplan.

  Projektet kommer genomföras som en totalentreprenad och ansvarig byggprojektledare Frida Gren kommer nu starta i gång arbetet tillsammans med entreprenören.

  - Att bygga detta tillsammans med Serneke är extra roligt då vi redan har ett väl fungerande samarbete i projektet med Trönninge skola. Det känns väldigt gynnsamt att kunna ta med sig kunskaper och fungerande rutiner från ett pågående projekt, det kommer vi vinna mycket på! Säger Frida.

  Om projektet

  Väröbackaskolan har idag plats för 450 elever i årskurs F-9 och ska nu utökas med ytterligare 200 elevplatser genom en tillbyggnation. En ny fristående byggnad skapas för högstadieeleverna som ska förutom elevutrymmen även innehålla skolkök och matsal, en ny fullstor hemkunskapssal, nya NO-salar, utrymme för uppehållsyta samt elevcafé. Befintligt skolkök och matsal kommer byggas om till administrativa ytor och den nuvarande hemkunskapssalen blir bibliotek.

  Bredvid skolan ska även en fullstor konstgräsplan anläggas. Till det tillkommer läktare, carport, belysning och parkering om 60 platser. Det kommer även byggas 4 nya omklädningsrum samt kiosk i Väröbackaskolans idrottshall.

  Projektet utförs på uppdrag av Varbergs kommun och genomförs etappvis där konstgräsplanen planeras bli klar redan under hösten 2024. Den nya byggnaden för högstadiet och utbyggnaden av idrottshallen planeras vara klart till höstterminen 2025 och ombyggnationen i befintlig skola till vintern 2025.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: