Kv. Falkenbäck, illustration. Sex flervåningshus i ljus- och mörkgrå toner byggda runt en innergård.

  Öppning av p-hus Falkenbäck dröjer

  Byggnationen av det nya parkeringshuset i Falkenbäck är klar men trots det kommer det dröja ett litet tag innan garaget öppnar för allmänheten. Anledningen är att parkeringssystemet för kameraavläsning som innebär att parkeringstiden registreras automatiskt inte är klart samt att det kvarstår målningsarbeten.

  Inflyttningen i flerbostadshusen påbörjades i slutet av december och planen var att p-huset skulle öppnas samtidigt men så blev det alltså inte. Albin Hillbom, kommersiell förvaltare och mobilitetsansvarig på VFAB förklarar:

  - Vår ambition var att öppna p-huset samma dag som de boende flyttade in i sina lägenheter. Det finns många fördelar med det automatiska parkeringssystemet men för att fungera behövs några slutliga injusteringar göras. Vi vill att allt ska fungera och att det ska vara lika enkelt att parkera i Falkenbäck som i våra övriga p-hus redan när den första bilen rullar in i garaget.

  Målsättningen är att systemet är injusterat och att garaget öppnar för allmänheten i slutet av januari. Exakt datum för öppning av de allmänna parkeringsplatserna informeras om på vår hemsida.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: