Limabackavägen 10 - Varbergs nyaste gruppbostad!

  Nu är bandet klippt och kommunens nyaste gruppbostad invigd. I april flyttar de boende in i lägenheterna och verksamheten förbereder sig och lokalerna inför mottagandet.

  Fyra personer framför ett trähus. En person håller ett blågult band. En person räcker över en sax till en annan person. 

  Invigning den 21 mars 2024. Camilla Stiernflycht, enhetschef avdelningen funktionsstöd, Ola Viestam, tillförordnad förvaltningschef socialförvaltningen, Sven Andersson, ordförande socialnämnden och Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande.

  Torsdag den 21 mars samlades representanter från Varbergs kommun, politiker, Varbergs fastighet och entreprenören Tage & Söner för att fira färdigställandet av Limabackavägen 10. Det klipptes band, Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande och Sven Andersson, socialnämndens ordförande höll tal. Om ett Varberg som växer och om det ökade behovet av boenden som Limabackavägen 10.

  - Vi har ett stort behov av boenden som detta i kommunen och vi har legat lite efter. Därför känns det jättebra att få vara med vid invigningen här idag, säger Ann-Charlotte Stenkil.

  - Vi är enormt imponerade av arbetet och byggnaden som vi idag fått besöka. Vi vill framföra stora lyckönskningar till verksamheten som nu ska ta över och göra ett jätteviktigt jobb, säger Sven Andersson.

  Det är en väldigt stolt Camilla Stiernflycht, enhetschef avdelningen funktionsstöd, som tillsammans med personal visar runt i de två husen. Hon berättar med mycket energi och värme om de nya lokalerna och verksamheten.

  - Vi ska jobba för de boendes självständighet. Jag är så glad och det är så fint!

  Ett bygge med fokus på behov och självständighet

  Gruppbostaden, som består av sex lägenheter i två huskroppar, ska bli hem till vuxna personer med funktionsnedsättning. Varje lägenhet har en egen uteplats och i fastigheten finns också möjlighet till umgänge på gemensamma ytor. Under projektet har stort fokus legat på anpassningar som möter de boendes behov, skapar trygghet och möjliggör en ökad självständighet. Med stöd från verksamhetens personal ges goda förutsättningar för de boende att skapa egna hem.

  Ett projekt som ger många insikter

  Marcus Bergman, byggprojektledare på VFAB berättar om projektet som är det första han överlämnar till Varbergs kommun.

  - Jag är stolt över projektet. Att få vara med och utveckla kommunen som jag själv vuxit upp i är superkul. Det är ett intressant och unikt projekt på många vis och jag har fått mycket erfarenhet kring hur anpassningar behöver göras i bygget för att funka med målgruppen. Här har vi mycket att ta med oss inför kommande projekt. Som första projekt har den största utmaningen varit att få alla detaljer och rutiner att lira. Vi fick en liten försening av de sista markarbetet efter den köldslagna vintern men som helhet har projektet funkat bra. Vi är många som bidragit till helheten.

  Ett rum med två fåtöljer, en matta och i bakgrunden ett stort matbord i trä. Runt bordet flera stolar. Gröna gardiner i fönstren. 

  Ett gemensamt vardagsrum med hög trivsel och hemkänsla. Bild tagen 21 mars.

  Ett insektshotell placerat på ett träplank utomhus.

  Här ska alla trivas!

  Med ambition om Svanenmärkning

  Som första projekt i kommunen planeras för en Svanenmärkning av Limabackavägen 10. Svanen är en miljömärkning som bland annat ställer krav på energianvändningen och valet av byggprodukter samt att byggprocessen är kvalitetssäkrad.

  Processen med att Svanenmärka Limabackavägen 10 har kommit långt och vi är stolta. Både över de arbete vi gjort och de erfarenheter processen har gett oss. Nu har vi fått fira överlämningen av fastigheten till Varbergs kommun. Vi hoppas få anledning att fira igen när handläggningen av Svanencertifieringen blir klar senare i vår.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: