Platsbesök i Trönninge - här ska byggas för både barn och äldre

  Varberg växer och i Trönninge vill många bo. Här projekterar vi nu för byggnation av ett särskilt boende i kombination med förskola. Häng med till platsen där vi ska bygga!

  Med Göingegården i söder, Trönninge skola i nordväst och skogsbryn och åkrar i öster ligger tomten där vi på uppdrag av Varbergs kommun ska bygga särskilt boende och förskola. Byggnaden blir en del i den nya stadsdel som på sikt ska knyta ihop Trönninge och Göingegården. Området ska byggas i flera etapper och du kan läsa mer om projektet på kommunens hemsida. Länk till annan webbplats.

  I måndags gjorde vi ett platsbesök till tomten där bygget planeras starta 2025. Här ska det bli förskola till 80 barn och särskilt boende för 60 personer. Här blir även plats för barn som har omsorgsbehov på kvällar och helger och lokaler för hemtjänsten. En plats för många helt enkelt!

  Det är en småruggig och grå, ganska typisk marsmorgon. Vårens fåglar ger sig till känna men träden har inte spruckit ut i någon grönska ännu. Barnen på Trönninge skola har rast och hejar på oss från planket längsmed gångbanan. Vi tar en tur i området och tittar på hus, träd och stengärdesgårdar. Vi är överens om att platsen är vacker trots mars otacksamma färger. Varbergs fastighets byggprojektledare Frida Gren, berättar.

  - Det är viktigt att lära känna platsen för att en ny byggnad ska få förutsättning att passa väl in. Genom att gå runt, titta på kringliggande fastigheter och natur får man en känsla för hur det kan bli. Man får inspiration och kan tidigt i projektet se både begräsningar och möjligheter.

  Vid årsskiftet 2027/2028 ska bygget vara klart.

  Om du är nyfiken på vad som händer i projektet kan du besöka projektsidan och skriva upp dig som prenumerant. Då missar du inga nyheter!

  Fyra personer tittar ut över en åker. De står med ryggen mot kameran, framför en stengärdesgård.

  Platsbesök den 25 mars. Vänd mot kameran är Frida Gren, byggprojektledare Varbergs fastighets AB.

  Fyra personer går över en träbro. Dom har ryggen mot kameran.  Dom går mot en röd ladubyggnad. Ett stenhus till vänster. Träden har inga löv. 

  På tur mellan Trönninge och Göingegården.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: