Tips om parkering

  Icon_felanmälan_verktyg

  Varberg växer så det knakar och centrum är minst sagt föränderlig just nu. Detta påverkar även parkeringssituationen och vi är många som fått byta ut invanda mönster mot nya vägar och platser att parkera på.

  Det byggs på många håll och parkeringsplatser försvinner tillfälligt och ibland för gott, när staden gör plats för fler bostäder, trevligare handelsgator, cykel- och gångbanor. Tips till dig som vill hitta en parkering snabbt och enkelt är att det finns drygt 1200 parkeringsplatser i parkeringshusen. Alla med centralt läge - ”ett stenkast från torget”. Anläggningarna är sällan fullbelagda, varken dagtid eller nattetid.

  Gratis att parkera

  Från tidig morgon till sen kväll är det gratis att parkera i våra anläggningar. Hur länge du får stå parkerad skiljer sig mellan de olika parkeringshusen och ibland också mellan olika våningsplan. De vanligaste tiderna är 3-timmar och 10-timmar och passar både den som besöker centrum för shopping och de som arbetar i stan.

  Natt- och långtidsparkering

  Utöver dagparkering finns det möjlighet att ha bilen stående i parkeringshuset över natten, mot en avgift. Det kan passa dig som bor i centrum och inte vill lägga tid på att leta efter en ledig gatuparkering. För den som behöver ha bilen stillastående i flera dygn finns långtidsparkering i parkeringshus Briggen.

  Hur betalar jag natt- och långtidsparkering?

  Du betalar din natt- eller långtidsparkering via betaltjänsten Easypark. Fram till nyligen har det funnits två olika betaltjänster i parkeringshusen. Men EasyPark har köpt SMS-park, vilket innebär att tjänsten SMS-park nu försvinner. Detta informeras om direkt till kund i samband med att SMS-parks tjänster används.

  Mer information om betalparkering hos EasyPark Länk till annan webbplats..

  Har det blivit dyrare att parkera?

  VFAB gör inga förändringar av avgifterna i samband med förändringen av betaltjänster. Däremot tar EasyPark ut en administrationsavgift om 15% vid betalparkering, vilket gör att totalsumman blir högre än det som skyltas i parkeringshusen.

  Prisexempel inklusive EasyParks administrationsavgift: En nattparkering för 30 kronor blir 35 kronor. En månads nattparkering 350 kronor blir 403 kronor.

  Avgiften som VFAB tar för natt- och långtidsparkering är den samma som tidigare och stämmer med det som står på skyltarna i anläggningarna. EasyParks administrationsavgift är inget som kommer VFAB eller Varbergs kommun tillhanda. VFAB ska se över skyltningen så att det blir tydligare för kunden att avgift i samband med betaltjänsten förekommer.

  Parkering i korthet

  • I Varberg är det gratis att parkera i parkeringshusen mellan klockan 06.00 – 23.00.
  • En kamera läser av bilens registreringsskylt vid in- och utfart och på så sätt startas och stoppas din parkeringstid.
  • Hur länge du får stå parkerad skiljer sig mellan de olika parkeringshusen och ibland också mellan olika våningsplan i ett parkeringshus. De vanligaste tiderna är 3-timmar och 10-timmar, i Briggen finns även några platser med 17-timmar fri parkering.
  • Nattparkering kan köpas i alla anläggningar, med undantag i parkeringshus Kyrkoherden. Du betalar 30 kronor per dygn eller tecknar ett månadsabonnemang för 350 kronor.
  • För den som vill ställa bilen en längre period finns det möjlighet att parkera i upp till 14 dygn mot en avgift om 80 kronor per dygn i Briggen.

  Frågor och svar

  De vanligaste frågorna och tillhörande svar har vi samlat på vår hemsida. Hittar du inte svar på dina frågor eller har andra synpunkter du vill framföra är du välkommen att kontakta oss.

  Vanliga frågor och svar om parkering.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: