Byggkran på Torggatan

  Från den 15 augusti är det åter full fart i projektet som pågår uppe på taket i kvarteret Läkaren. Kranen kommer på plats igen och Torggatan smalnar av lite. Men bakom byggstöket har butikerna öppet som vanligt.

  Under sommaren har byggprojektet varit delvis pausat och den stora kranen fördes bort. Detta för att ge bättre plats för besökare längs Torggatan. Nu är projektet i gång efter semestern igen.

  Spännande utveckling på taket

  Det stora projektet som pågår är en utveckling tillsammans med vår hyresgäst Varbergs Stadshotell & Asia Spa. På taket byggs en solterrass, pool och bastu – med fantastisk utsikt över Varberg. En inglasad gångbro ska knyta samman huskropparna. Där ska spagästerna kunna ta sig mellan den befintliga spadelen och den nya. Projektet beräknas pågå fram till december 2022.

  Fler detaljer om utvecklingsprojektet finns här.

  En byggkran i perspektiv underifrån mellan huskropparna på Torggatan.

  Underhåll för långsiktigt värde

  Parallellt med utvecklingsprojektet pågår ett flertal underhållsprojekt i kvarteret. Bland annat byte av fasadtegel, källarfönster och delvis avlopprenovering. Underhållsarbetena görs för att säkerställa byggnadens långsiktiga kondition.

  Läs om byggandens historia här.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: