Varbergs Stadshotell upplyst med orange fasadbelysning. 

  Genom orange belysning tar vi ställning mot våld

  På lördag den 25 november är det Orange Day, en internationell manifestation mot våld mot kvinnor. Under hela veckan pågår den nationella kampanjen En vecka fri från våld. Vi visar vårt stöd och ställningstagande genom att på lördag belysa Rådhuset och Stadshotellet i orange.

  En av tre kvinnor utsätts för fysiskt eller sexuellt våld under sin livstid. Orange Day startades av FN 2008 och är dagen då hela världen manifesterar mot våld mot kvinnor med hjälp av färgen orange. Kända byggnader belyses och människor bär något orange och engagerar sig på olika sätt för att visa att de tar ställning mot våld.

  Vill du veta mer om Orange Day finns här ytterligare information Länk till annan webbplats.

  En vecka fri från våld

  Samma vecka som Orange Day infaller pågår också en nationell kampanj som sätter ljuset på mäns våld mot kvinnor - En vecka fri från våld. Initiativet kommer från organisationerna Unizon och MÄN och stöds av Sveriges kommuner och regioner, Jämställdhetsmyndigheten och länsstyrelserna.

  Var femte person kan vara drabbad

  Så många som 1 av 5 kan vara drabbade av våld i nära relationer i Sverige. Som största arbetsgivare med drygt 5000 medarbetare tar Varbergs kommun tydligt ställning och arbetar för att uppmärksamma, förebygga och motverka våld i nära relationer hos kommunens medarbetare. Du kan läsa mer om kommunens arbete på deras hemsida. Där finns också instruktioner om du eller någon du känner behöver hjälp.

  Varbergs kommun uppmärksammar En vecka fri från våld Länk till annan webbplats.

  Upplevelseanpassad ljussättning

  Under hösten fick Rådhuset ny fasadbelysning. Belysningen för både Rådhuset och Stadshotellet är förprogrammerade för olika temabelysningar till exempel Rys och Mys, Alla hjärtans dag och Orange Day. Passa på att gå förbi på lördag och ta del av ljusupplevelsen.

  Mer information om Rådhusets fasadbelysning i nyheten: Ljussättning av Rådhuset

  Publicerad den:

  Senast ändrad: