Byggstart för Väröbacka konstgräsplan

  Bild tagen ovanifrån på ett grönområde. Några gårdar bredvid en mindre väg.  En 3D-ritning av en fotbollsplan i mitten av bilden. 

  3D-illustration av konstgräsplanens placering.

  Nu drar vi igång med anläggningen av en konstgräsplan i Väröbacka! Planen placeras granne med Väröbackaskolans idrottshall och ska stå klar under hösten 2024.

  Det är många som flyttar till Väröbacka. När ett samhälle växer ökar inte bara befolkningen. Behovet av fritidsanläggningar blir också större. På uppdrag av Varbergs kommun drar vi nu igång bygget och anläggningen av en fullstor konstgräsplan med belysning, läktare och tillhörande parkering.

  Den nya planen skapar möjligheter till en aktiv fritid för innvånare i kommunens norra delar. Att planen placeras med närhet till skolans idrottshall gör att skolans elever också kan nyttja planen.

  Serneke, som är upphandlad entreprenör, påbörjar arbetet måndag den 11 mars. Arbetet pågår sedan fram till hösten då planen kan invigas.

  Tre personer står på en grusväg som går genom ett åkerlandskap. Det är dag, solen skiner och himlen är blå.

  Platsbesök den 8 mars inför byggstart. Från vänster: Jörgen Johansson, platschef Serneke, Marcus Bergman, byggprojektledare Varbergs Fastighets AB och Kristofer Wejrot, platschef Serneke.

  Illustration över området där konstgräsplanen ska ligga. Området är som en trekant med gräsplanen i mitten. Bredvid är läktare och parkering inritade.

  Skiss över planen och parkeringens placering.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: