Autopark, digital parkeringsanvisningsskylt visar hur många platser som finns lediga i parkeringshuset.

  Parkera i Varberg

  I Varberg finns ett parkeringsledningssytem, Autopark, som via digitala skyltar leder bilister till det närmaste parkeringshus med lediga platser. De digitala skyltarna är placerade på strategiska ställen vid infartslederna, så bilister leds i rätt riktning direkt de kör in mot centrum.

  Gratis parkering i Varberg

  Varbergs kommun har generösa parkeringsvillkor och det är gratis att parkera på kommunala gatuparkeringar, hur länge du får stå parkerad regleras enligt föreskrifter på platsen. Våra parkeringshus är öppna alla dagar och här är det gratis att parkera mellan kl 06-23 enligt tidsangivelser. Välj mellan platser med max 3 eller 10 timmars parkering.

  Tidsangivelser i våra parkeringshus

  I parkeringshusen finns ett parkeringssystem med kameror som läser av bilens registreringsskylt, detta startar och avslutar din parkeringsession automatiskt vid in- och utfart. Det innebär att p-skiva inte behövs i parkeringshusen. Du behöver bara ha koll på tiden du anländer, vilken maxtid som gäller på platsen du valt samt lämna anläggningen innan parkeringstiden går ut. Observera att max tillåtna tid att parkera varierar mellan de olika anläggningarna och våningsplanen. Se skyltning på plats eller i appen P-HUS Varberg. Inga avgifter eller kontrollavgifter skickas automatiskt, parkeringsövervakningen sköts manuellt av Parkering Halland. Observera att du inte kan förlänga tiden du står parkerad genom betalning! För att starta en ny gratisparkering behöver du köra ut och sedan in i p-huset igen.

  På stans gatuparkeringar tillämpas p-skiva.

  Här är en film som visar hur och var du parkerar i centrum Länk till annan webbplats.

  Natt- och dygnsparkering

  I alla våra parkeringshus har du möjlighet till nattparkering mot avgift. I Briggen, Falkenbäck och Lorensberg (nedre plan) kan du även köpa dygnsparkering och stå parkerad så länge du vill.

  Information om Parkeringsavgifter och tillstånd

  Appen P-HUS Varberg

  Det finns en app kopplad till våra parkeringshus, P-HUS Varberg. Genom att registrera bilen i appen kan du få push-notiser automatiskt när parkeringstiden är på väg att gå ut. Du kan se hur tillgängligheten är i respektive parkeringshus, få information om öppettider med mera. Appen är till för att ytterligare underlätta för våra besökare, det går utmärkt att parkera även utan den.

  I appen kan du även köpa parkeringstillstånd som gäller månadsvis och som avslutas när du själv säger upp avtalet.

  Information om Parkeringsavgifter och tillstånd

  Parkering för rörelsehindrade

  I alla våra parkeringshus finns tillgänglighetsanpassade parkeringsrutor. Parkeringsplatser för rörelsehindrade på gatuparkeringarna finns även utsatta på en digital karta.

  Varbergskartan, parkeringsplatser för rörelsehindrade Länk till annan webbplats.

  Hur vill du parkera?

  Vår ambition är att erbjuda smart och smidig parkering till så många som möjligt, därför är vi intresserade av just dina behov och önskemål. Du kan hjälpa oss att göra parkeringsmöjligheterna ännu bättre genom att berätta för oss om dina önskemål genom att fylla i formuläret och skicka in det till oss.

  Frågor om parkering

  På sidan Frågor och Svar finns svar på de vanligaste frågorna om parkering. Har du synpunkter, tips eller andra frågor om parkeringshusen, kontakta oss via e-post eller vår växel. Frågor som gäller gatuparkeringarna kan du hitta svar på via kommunens hemsida.

  Samlingssida med frågor och svar om parkering

  Information om gatuparkering på varberg.se Länk till annan webbplats.

  Svartvit bild med en bygghjälm som ligger ovanpå en ritning.

  Varbergs Fastighets AB

  E-post: Vfab@varberg.se
  Telefon: 0340 – 50 60 00

  Senast publicerad: