Varmbadhuset i Varberg, 2015. Äldre stenbyggnad med beigerosa putsfasad och högt torn i mitten.

  Golvrenovering Varmbadhuset

  Det vackra Varmbadhuset är ett av Varbergs främsta landmärken där kurortstraditionen bevarats sedan byggnaden uppfördes 1925. Golvet på entréplan är slitet och ska nu bytas ut. Under arbetet kommer det råda begränsad framkomlighet.

  Plastmattan i Varmbadhusets entré lades i början av 2000-talet. Den är nu sliten och ska ersättas med ett klinkergolv. Underhållsprojektet genomförs med stor respekt för det kulturhistoriska värdet där vi eftersträvar att återskapa karaktär och detaljer från byggnadsåret 1925.

  Arbetet pågår mellan den 4 - 28 mars. Hantverkarna kommer att arbeta på ett sätt som gör att det alltid är möjligt att via huvudentrén ta sig vidare i huset via någon av trapphusen. Då det är begränsad framkomlighet rekommenderas besökare till plan 2 och 3 att använda hissen i handikappsentrén till höger om stora entrén.

  Små och stora underhållsprojekt

  2025 har Varmbadhuset 100-års jubileum. När badanläggningen stod klar beskrevs det som det finaste i Skandinavien. Friskvårdsinriktningen är ihållande sedan huset byggdes och verksamheterna har många besökare.

  - Varmbadhuset är en viktig fastighet - inte minst ur ett kurortsperspektiv. När vi renoverar och underhåller våra kulturfastigheter eftersträvar vi att återskapa tidsandan och bevara husens karaktär, säger Robin Hoff Björk, teknisk förvaltare på VFAB som leder projektet.

  Sedan VFAB tog över Varmbadhuset 2014 har flera små och stora underhållsprojekt genomförts.

  Damernas ångbastu har varit ur funktion en längre tid, här upptäcktes fuktskador som ledde till att bastun istället ersattes med en trivsam lounge i anslutning till den traditionella bastuanläggningen. Ombyggnationen stod klar 2023.

  2022 genomfördes en renovering av husets fasad. Fasaden lagades samt putsades om, fönster renoverades och delar av husets hängrännor och stuprör byttes ut.

  Badanläggningen genomgick en omfattande renovering 2018-2019. I oktober 2021 tilldelades Varbergs Fastighets AB ett diplom för god byggnadsvård utdelat av Hallands museiförening.

  - Huset fyller ju trots allt 100 år nästa år så det är inte så konstigt att det finns saker att renovera, det är en del av charmen med våra kulturfastigheter, säger Robin.

  Prenumerera på information

  Vill du vara säker på att inte missa några nyheter om Varmbadhuset? Varje gång vi lägger till ny information på den här sidan, eller nyheter om projektet får du som prenumerant en notis. För att prenumerera behöver du ange din e-postadress.

  För nya prenumerationer skickar vi ut ett bekräftelsemejl. Kontrollera därför gärna din mejl och ge samtycke till att bli prenumerant. Länk för samtycke finns i mejlet.

  I vår Integritetspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter

  Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration och din e-postadress raderas från vårt arkiv.

  Hantera prenumeration

  Senast publicerad:

  Byggstatus

  = Genomfört

  = Pågående

  = Kommande

  1. Planering och projektering

  2. Byggnation

   Ingress

  3. Besiktning

   Ingress

  4. Överlämnande/Inflyttning

   Ingress

  Projektledning

  Robin Björk

  Robin Hoff Björk

  Teknisk förvaltare

  E-post: Robin.bjork@varberg.se
  Telefon: 0340-50 60 34

  Fakta

  Kategori

  Renoveringsprojekt

  Arkitekt

  -

  BTA (Bruttoarea)

  110 kvm

  Entreprenör

  Ramavtal

  Entreprenadform

  Totalentreprenad

  Byggtid

  4 till 28 mars 2024.