En rund träbyggnad med fönster runt. En grusad väg leder fram till byggnaden, träd kantar gången.

  Renovering av Rotundan

  Ett omfattande renoveringsarbetet av Rotundan ska genomföras. Samtidigt görs utveckling av lokalerna. Projektet innebär att byggnaden kan stå kvar i många år till och lokalerna uppdateras för att möta dagens behov av service i en festlokal.

  Byggnaden uppfördes 1937, då som en öppen dansbana. Under årens om gått har oräkneliga fötter dansat genom salen och byggnaden har renoverats, bland annat har Rotundan fått fasta väggar. Nu är det dags för underhåll och utveckling igen, med samma huvudfunktion som på 30-talet som slutmål - Möten mellan människor i festliga sammanhang!

  I samband med den pågående renoveringen kommer lokalerna utvecklas för att möta dagens behov av service. Beredningskök och toaletter kommer installeras och lokalen kommer även vinterbonas.

  Sommaren 2024 beräknas projektet stå klart och vår hyresgäst, Arena Varberg kan ta emot stora middagar, möten och dansanta gäster i Rotundan igen!

  Prenumerera på information

  Vill du vara säker på att inte missa några nyheter om Rotundan? Varje gång vi lägger till ny information på den här sidan, eller nyheter om projektet får du som prenumerant en notis. För att prenumerera behöver du ange din e-postadress.

  För nya prenumerationer skickar vi ut ett bekräftelsemejl. Kontrollera därför gärna din mejl och ge samtycke till att bli prenumerant. Länk för samtycke finns i mejlet.

  I vår Integritetspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter

  Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration och din e-postadress raderas från vårt arkiv.

  Hantera prenumeration

  Senast publicerad:

  Byggstatus

  = Genomfört

  = Pågående

  = Kommande

  Projektledning

  Jimmy Emanuelsson

  Jimmy Emanuelsson

  Byggprojektledare

  E-post: Jimmy.emanuelsson@varberg.se
  Telefon: 0340 – 50 60 12

  Fakta

  Kategori

  Underhåll och utveckling

  Arkitekt


  BTA (Bruttoarea)


  Entreprenör

  Hamn och gatuförvaltningen, Varbergs kommun

  Entreprenadform


  Byggtid