Fästningsterrassen i Varberg, uteserveringen är färdigbyggd. Ett stort trädäck ska snart fyllas med sittmöbler. 

  Fästningsterrassen

  Restaurangen på fästningens västra sida erbjuder en unik plats för kulinariska upplevelser, goda möten och gemyt.

  Första spadtaget togs i maj 2015 men då hade arbetet redan föregåtts av arkeologisk förundersökning, schaktning och förstärkning av fästningsmuren. Projektet, en investering på 25 miljoner kronor, har genomförts som ett partneringprojekt med Peab som huvudentreprenör. Krögarbröderna Jörn och Torben Andersen drev det befintliga cafét på platsen, och det var de som tog över den nya restaurangen.

  – Vi på Varbergs Fastighets AB är stolta över att vi fått ansvaret att bygga och förvalta den nya restaurangen, sa Martin Rylander, vd på VFAB, när första spadtaget togs.

  Cederklädd kostym

  Nya restaurang Fästningsterrassen, med cederklädd kostym, slog upp dörrarna 1 maj 2016. Vid invigningen strömmade varbergarna till för att beskåda resultatet. Stora fönster ut mot havet, vacker inredning, uteservering och takterrass tilltalade de många besökarna. Med upp emot 80 platser inomhus och 220 platser utomhus har kvällarna blivit ”långa med musik, mat och vänner”, enligt krögarbröderna.

  Förlänga turistsäsongen

  Syftet med satsningen från VFAB:s sida har varit att bidra till att turistsäsongen förlängs och att staden kan erbjuda nya reseanledningar. Fästningsterrassen har blivit en plats att besöka och njuta av i alla väder.

  Meny och mer information på Fästningsterrassens hemsida. Länk till annan webbplats.

  Senast publicerad:

  Fakta

  Fastighetsbeteckning

  Getakärr 3:63

  Byggår

  2015-2016

  Arkitekt

  Julia Kodeda, D Office Arkitekter AB

  BTA (Bruttoarea)

  522 m²

  Tillgänglighet

  Anpassade parkeringsplatser finns utanför borggården uppe vid Fästningen. Därifrån finns det hiss ner till Fästningsterrassen. Här finns RWC.

  Kontakt

  Är du hyresgäst och vill komma i kontakt med oss som arbetar med din fastighet?

  Alla kontaktuppgifter finns här