Skateboardparken Freden synlig ovanifrån. Hela betongparken syns och ett myller av människor. Uppskattningsvis 1000 besökare.

  Skatepark i centrala Varberg

  I november 2020 blev det klart att en skatepark ska byggas i centrala Varberg, på en del av grönytan vid Danska vägen mellan Varbergs idrottshall och Påskbergsskolan. Parken har fått namnet Freden och öppnade för åk sommaren 2023.

  Skateboard är en stor idrott i Varberg. Föreningen Varbergs Skateboardklubb har cirka 500 aktiva medlemmar i olika åldrar. Därutöver finns ett okänt antal oorganiserade åkare. Sporten är sprungen ur surfen och förknippas starkt med den kultur som många redan associerar med Varberg.

  Skateparken blir den första idrottsanläggningen för skateboard i Varbergs kommuns regi och ska bidra till att stärka Varberg som attraktiv skatedestination i Sverige och Norden.

  Projektet är färdigt

  I november 2020 blev det klart att en skatepark ska byggas i centrala Varberg. Ett första spadtag togs i juni 2022. Under vintermånaderna (dec 2022-mars 2023) stod projektet delvis på paus. Under våren fortsatte gjutningarna och parken öppnade för åkning 7 juli 2023.

  Den 2 september hölls den officiella invigningen av parken i samband med skateboardeventet Jam ’n Shine och SM i Park.

  Skate för alla nivåer

  Här finns nu en streetyta och parkterrain med en bowl tillsammans med gott om ytor för umgänge. Parken passar skejtare i alla åldrar och på alla nivåer. Streetytan är ca 1 350 kvadratmeter betong med stålkonstruktioner som bjuder in till en varierad åkning.

  Utöver skateytorna finns en toalett- och förrådsbyggnad, samt platser att hänga och umgås på när man inte åker. Skateparken ska vara en öppen, trygg och inkluderande plats där alla känner sig välkomna och kommer att vara upplyst kvällstid.

  Skisserna i bildspelet är framtagna av Bryggeriet Bygg.

  Senast publicerad:

  Projektledning

  Svartvit bild med en bygghjälm som ligger ovanpå en ritning.

  Varbergs Fastighets AB

  E-post: vfab@varberg.se
  Telefon: 0340 – 50 60 00

  Fakta

  Kategori

  Nybyggnation

  Arkitekt

  -

  BTA (Bruttoarea)

  -

  Entreprenör

  Gustav R Johansson Entreprenad AB

  Entreprenadform

  -

  Byggtid

  Färdigställande sommaren 2023.